День кафедри біології та хімії у Великих Берегах

Кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ 25 жовтня 2022 року організувала свій уже традиційний день кафедри в Ботанічному саду ім. Сікура Йожефа в с. Великі Береги. Як і в попередні роки, відповідальними за організацію та проведення програми були студенти 4 курсу.

Оскільки учні прибули на місце не разом, то всі спочатку мали змогу трохи зігрітися гарячим чаєм. Опісля завідуюча кафедрою Ержебет Когут привітала учасників та відкрила програму. Вона коротко розповіла про історію та значення ботанічного саду та про роботу, яка в ньому триває. Після цього студенти мали можливість прогулятися територією, де їх проінформували про різноманітність колекції рослин, вони познайомилися з розташованим там Будинком традицій регіону і школою народних мистецтв “ Туліпан Танода”, де проводяться незліченні програми.

Після цього були проведені ігри,  організовані четвертокурсниками, під час яких викладачі, старшокурсники та новачки мали змогу ближче познайомитися один з одним. Насичена різноманітними запитаннями вікторина зробила день яскравішим, кожен міг знайти тему для себе та ближче познайомитися з однокурсниками. Звичайно, окрім пізнавальної прогулянки та ігор, організатори також подбали про те, щоб ніхто не залишився голодним. Завершився день настільними іграми та дискусією.

Традиційно і цього року в ботанічному саду було висаджено обране четвертокурсниками дерево.

Всі учасники повернулися додому збагачені позитивними емоціями, досвідом та знаннями, новими друзями.

Дякуємо кафедрі біології та хімії, нашим викладачам, нашому куратору Елеонорі Якаб, директору ботанічного саду ім. Сікура Йожефа Копор Золтану і звісно нашим однокурсникам за велику допомогу в організації.

Гал Петра Августа

студент 4-го курсу біології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar