Програма академічної мобільності викладачів «Erasmus+»

У першому семестрі 2022-2023 навчального року співробітники Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, Каталін Кучінка, к.ф-м.н., завідувач кафедри математики та інформатики та Еники Шаш, доцент кафедри географії та туризму з 7 по 11 листопада взяли участь у програмі мобільності викладачів «Erasmus+». У рамках даної програми колеги познайомилися з викладачами та студентами кафедри економіки і кафедри бізнес-наук відокремленого підрозділу Трансільванського угорського університету «Sapientia» в м. М’єркуря-Чук (Румунія).

Після дружнього прийому викладачі, під керівництвом університетського координатора програми «Erasmus» Гортензії Борси, змогли познайомитися з різними організаційними підрозділами закладу, його інфраструктурою, а також студентським життям.

Викладачі нашого інституту читали лекції студентам університету. Студенти та викладачі кафедри бізнес-наук на чолі з доцентом Бенедеком Надєм, виявили найбільше зацікавлення до лекцій Еники Шаш «Вплив збройного конфлікту на сході України на туризм в Україні». У центрі уваги лекції, яку в основному слухали студенти та професіонали сфери туризму, був початковий етап війни, що вирувала в Україні з 2014 року та аналіз на основі статистичних даних її впливу на туризм країни, та обміну думками щодо поточної воєнної ситуації. Питання викладачів та студентів здебільшого стосувалися життя в охоплених війною Україні, Закарпатті, сучасного стану туризму.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Ласло Іллєш, доцент, завідувач кафедри економіки та його колеги вітали к.ф-м.н.  Каталін Кучінка, яка завдяки співпраці доктора Золтана Мако, професора університету, змогла ознайомитися з життям кафедри та взяти участь у професійній розмові з колегами приймаючої кафедри. Лекції викладача нашого інституту були присвячені темі моделювання розв’язків рівнянь теплопровідності зі стохастичними факторами.

Окрім професійного обміну думками та знайомства з природними та культурними цінностями Трансільванії, найважливішим досвідом для викладачів із Закарпаття під час програми мобільності стала відкритість, любов та зацікавленість людей.

кафедра математики та інформатики

кафедра географії та туризму

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar