Доктор Ласло Сарка прочитав лекцію для студентів кафедри історії та суспільних дисциплін

28 листопада 2023 року професор історичних наук, доктор Ласло Сарка прочитав лекцію для студентів спеціальності «Історія та міжнародні відносини» кафедри історії та суспільних дисциплін.

Темою лекції, з якою оратор виступив у рамках реалізації програми мобільності «Еразмус», стала «Політика сусідства та історія національних меншин (1918-1991 рр.)». У доповіді посеред іншого йшлося про політику сусідства та історію національних меншин, а також про нову модель Європи та відносини між країнами, де компактно проживають національні меншини. Лекція викликала великий інтерес серед слухачів, а наприкінці зустрічі кожен зміг поставити професору кілька цікавих запитань.

Відомий угорський історик народився в колишній Чехословаччині. У 1976 році закінчив Університет Коменського за спеціальністю «Історія та угорська філологія», у 1977-1985 роках був науковим керівником дослідницької групи Чехословацької академії наук у Будапешті. З 1986 по 1995 рік займав посаду наукового співробітника Інституту історії Академії наук Угорщини, з 1995 по 1998 рік виконував обов’язки завідувача відділом, а з 1998 по 2000 рік керував програмою Науково-дослідної майстерні з питань вивчення проблем національних меншин, з 2001 по 2011 рік вів наукову діяльність в Інституті досліджень проблем національних меншин Академії наук Угорщини, а в 2011 році дослідник вступив у ряди наукових співробітників Інституту історії Академії наук Угорщини. З 2009 по 2012 рік обіймав посаду декана кафедри педагогіки Університету ім. Яноша Шеє.

Дякуємо професору за візит та змістовну лекцію.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Іштван Вереш та Жанетт Шандор,
студенти спеціальності «Історія»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar