Година кодування у 2023 році

Година кодування – це міжнародний рух, ініційований Computer Science Education Week та Code.org, який проходить у кількох локаціях по всьому світу, щоб одночасно познайомити 100 мільйонів учнів з основами програмування, охопивши понад 180 країн.

Програмування також може включати елементи мистецтва, математики та інженерії. Година Кодування пропонує занурення у світ програмування для людей різного віку та статі. Сайт Code.org – це місце, де можна спробувати свої сили в програмуванні, з більш ніж 500 завданнями, доступними більш ніж 45 мовами. З більш ніж 700 вправ на вибір, за класом, досвідом або знаннями Штучного Інтелекту, можливості безмежні.

Кафедра математики та інформатики Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ знову організувала захід Годину кодування у 2023 році. Це вже 10-й за рахунком захід, на якому крім студентів кафедри матиматики та інформатики були присутні студенти кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти та за координації Естер Балог – учні Закарпатського угорського ліцею в Надьдоброні. Захід відкрила к.ф-м. н. Кучінка Каталін, завідувач кафедри, а також її заступник, к.ф-м. н. Стойка Мирослав.

Берегсасі Іштван, який започаткував цю програму разом з колишніми студентами кафедри, провів коротку презентацію про те, як користуватися платформою та як зареєструватися на захід. Після цього розпочалося кодування.

Кодування в інституті розпочалося в понеділок, 4 грудня 2023 року о 15:20, а змагання тривало до 10 грудня. Студенти, які розв’яжуть найбільше завдань, отримають цінні призи. Урочисте вручення призів відбулося у вівторок, 12 грудня, об 11:15 і буде відкритим для всіх учасників.

Кафедра математики та інформатики

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar