У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбувся 7-й день аранжування квітів

У Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ цьогоріч усьоме організували день аранжування квітів. 1 грудня відділення сільськогосподарського господарства кафедри біології та хімії створило в інституті справжню атмосферу періоду очікування Різдвяних свят – Адвенту. Ідея проведення заходу належить президенту ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос. У перших роках захід організовувався з метою популяризації спеціальності «Інженерія садівництва». Щороку кошти, отримані від продажу адвентських вінків, дідухів та прикрас на святкові столи, передають на благодійність.

Захід відкрила викладачка відділення сільського господарства Єва Гайдош.

«Наближається Різдво Христове. Ми чекаємо на світло, ми чекаємо на народження Ісуса Христа, тож і період очікування ми повинні провести з чистими думками. З цим пов’язані наші традиції, які роблять очікування більш наповненим. Наприклад, виготовлення адвентського вінка і запалення свічок на ньому нагадуватиме нам з кожним тижнем, що наближається час, коли народиться Спаситель»,

– зазначила президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос.

Потім слова взяла завідувачка кафедри біології та хімії Ержебет Когут, яка побажала благословенно провести період очікування та вдалого проведення заходу.

Після вітальних промов під професійним керівництвом майстрів-флористів Едіт Боднарней Фазекаш та Єви Гайдош учасники заходу виготовили чудові різдвяні прикраси для вхідних дверей, підсвічники, прикраси для столу та віночки. У заході взяли участь студенти та співробітники ЗУІ імю Ф. Ракоці ІІ. У рамках насиченої програми кожен охочий мав змогу виготовити власну різдвяну прикрасу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar