Дослідження креативного мислення та інновацій: гостьова лекція професора Вестмінстерського університету

15 квітня 2024 року студенти економічного профілю кафедри обліку і аудиту ЗУІ, відділення англійської філології та Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ мали можливість прослухати гостьову лекцію професора Крістоса Калантарідіса, який працює керівником Вестмінстерської бізнес-школи та проректором з питань педагогічної майстерності й студентського досвіду Вестмінстерського університету (м. Лондон, Великобританія).

Проф. К. Калантарідіс є також старшим науковим співробітником Академії вищої освіти. Дослідницька кар’єра проф. К. Калантарідіса пов’язана з поєднанням підприємництва та інновацій. Вперше він відвідав Україну в 1997 році в рамках проєкту, фінансованого Британською Радою. Продовжував співпрацювати з колегами з різних університетів України до 2015 року, аж поки не занурився в адміністративні функції управління університетом. Професор К. Калантарідіс отримав ступінь доктора філософії та ступінь магістра економічного розвитку в Університеті Солфорду та ступінь бакалавра економіки в Університеті Аристотеля в Салоніках (Греція).

Лекція мала на меті розвинути розуміння взаємозв’язку між творчістю, інноваціями та підприємницькими можливостями, а також сфокусувати увагу на критичному сприйнятті інновацій у світлі теорії та практики.  Студенти взяли участь у дискусіях і висловлювали своє бачення щодо питань: «Чи можна навчити креативності?», «Що таке інновації?», «Чому теорія має значення?» та ін.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На прикладі конкретних кейсів та активних запитань до слухачів, лектор підштовхнув учасників до наступних інсайтів:

«Творчості можна навчитися, а інновації можна практикувати.

Це не індивідуальні види спорту!

Творчість та інновації розкриваються в часі!

Теорія має значення!»

Висловлюємо щиру подяку проф. Крістосу Калантарідісу за те, що приділив свій дорогоцінний час і поділився своїм досвідом з нашими студентами! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English