У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ вкотре засідала Вчена Рада

25 квітня відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II.

Засідання відкрив ректор Степан Черничко, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх із порядком денним.

Спершу секретар Вченої ради Олександр Берґгауер відзвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Потім присутні розглянули питання про присвоєння вчених звань викладачам ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, кандидатуру яких висунув проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор. Зокрема, Вчена рада проголосувала за затвердження кадидатів на отримання звання доцента викладачам кафедри біології та хімії – Ірині Повлін, Степану Коложварі та Іштвану Гаднадю, – а також викладачці кафедри історії та суспільних дисциплін Іболі Самборовскі Нодь.

Наступне питання порядку денного висвітлив заступник завідувача кафедри біології та хімії Золтан Чома, який прозвітував про акредитацію освітніх програм, реалізованих на кафедрі. А голова Ради із забезпечення якості вищої освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Імре Сакал проінформував присутніх про закриття освітньої програми за напрямом підготовки «Середня освіта. Німецька мова та світова література».

Згодом учасники зібрання під головуванням відповідального секретаря Приймальної комісії Аттіли Товта затвердили низку важливих документів, а саме: Правила прийому до закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ» у 2024 році, Положення про Апеляційну комісію Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та її особовий склад, а також Положення про Предметну екзаменаційну комісію Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та її особовий склад.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

В рамках розгляду наступного питання порядку денного Вчена рада затвердила внесення змін до деяких положень, які представили Олександр Берхгауер та Імре Сакал.

Опісля цього розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та науково-дослідних центрів, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, 57 викладачів семи кафедр взяли участь у курсах підвищення кваліцікації та програмах мобільності. У рамках розгляду порядку денного Вчена рада проголосувала за затвердження кредитів співробітників ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації.

Наприкінці засідання ректор Степан Черничко поінформував присутніх про те, що рішенням Міністерства освіти і науки України вчене звання доцента присвоєно викладачці кафедри математики та інформатики Юлії Петечук, викладачці педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Іветті Депчинській, а також викладачеві англійського відділення кафедри філології Василю Сіладі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід завершився врученням сертифікатів про проходження курсів підвищення кваліфікації, що відбулися на базі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar