Філологічна практика магістрів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ на базі Центру гунгарології Ужгородського національного університету

У рамках філологічної практики магістри І і ІІ курсів освітнього рівня 035 «Філологія» (угорська мова та література; українська мова та література) Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ 20 березня 2024 року відвідали Центр гунгарології Ужгородського національного університету, де мали змогу поспілкуватися з директоркою центру Елеонорою Берта та її колегинями Маріанною Яцкович і Єлизаветою Береш.

Після ознайомлювальної екскурсії по дослідницькому центру послухали лекцію про основні напрямки наукової діяльності Центру гунгарології, його історію, сьогодення та перспективи майбутнього розвитку. Присутні ознайомилися з науковими виданнями, які вийшли друком за період функціонування установи (упродовж тридцяти п’яти років), та опрацювали наукові публікації, дотичні до тем їхніх наукових досліджень.

Окрім того, студенти та викладачі відвідали Закарпатський музей народної архітектури та побуту, де мали змогу побачити давнє житло закарпатців, ознайомитися з умовами їхнього життя.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar