Відбулось засідання проектної групи освітньо-наукової програми другого (магістерського) рівня вищої освіти 091 Біологія та біохімія

13 березня 2024 року на кафедрі Біології та хімії відбулось засідання проектної групи освітньо-наукової програми другого (магістерського) рівня вищої освіти 091 Біологія та біохімія для обговорення змін та доповнень до програми, а також підготовки її до наступного навчального року.

У розширеному засіданні взяли участь Сікура А.Й., гарант освітньої програми, к. б. н., професор, професор кафедри біології та хімії, керівник проектної групи; Протопопова В.В., д. б. н., професор кафедри біології та хімії; Когут Е.І., завідувач кафедри біології та хімії, доктор філософії (PhD) з галузі «Біологія», доцент кафедри; Андрик Є.Й., к. б. н., доцент кафедри біології та хімії; Петрусевич В., здобувач вищої освіти першого (магістерського) рівня кафедри кафедри біології та хімії. Також активну участь виявили зовнішні стейкхолдери – Мехед О.Б., д.б.н.,  професор, завідувач кафедри біології Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка та Волощук М.І., к.б.н., завідувач ботанічної лабораторії Карпатського біосферного заповідника, колеги.

Детально обговорювались питання відповідності вимог ОПП новітнім наказам та розпорядженням як зовнішнім, так і на рівні Інституту. Було приділено увагу узгодженню назв структурних підрозділів Інституту відповідно до останніх змін (Наказ №28-Вн від 4 березня 2024 р. Про внесення змін і доповнень до організаційної структури Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II). Запропоновано більш детальний варіант опису пункту профілю «Особливості програми» (прийнято до опрацювання); проаналізовано структурно-логічну послідовність компонент освітньої програми, відповідну кількість кредитів та узгодження їх з програмними результатами навчання. Вирішили, як саме у переліку компонент ОП розмістити новий дисципліну «Українська мова (за професійним спрямуванням)» з відповідним узгодженням кредитів. Взяли до уваги минулорічні зауваження та побажання від викладачів, стейкхолдерів та здобувачів вищої освіти за ОПП 091 Біологія та біохімія, зміни на ринку праці та подякували учасникам за плідну спільну роботу.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar