Студенти Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ дізналися більше про протидію проти насильства

30 листопада 2023 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ в рамках акції «16 днів проти насильства» відбулася зустріч здобувачів освіти 1 курсу з поліцейським офіцером Берегівської територіальної громади майором поліції Якимчуком Володимиром Петровичем, прокурором Берегівсьої окружної прокуратури.

Янчик Оксаною Вікторівною та юристом ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, доцентом Моцою Андрієм Андрійовичем. Захід відбувся у формі практичного заняття. Основною його метою було привернути увагу студентів до цієї важливої теми, об’єднати їх заради боротьби проти будь-яких проявів насилля, а також профілактика та запобігання правопорушень серед студентської молоді.

Майор Якимчук В.П. розповів першокурсникам  про основні форми насильства, їх ознаки, він зазначив також, що гендерні стереотипи можуть стати причиною домашнього насильства. Наголосив, що у випадку небезпеки постраждала особа може завжди звернутися до будь-якого працівника поліції, аби вчасно отримати допомогу й захист від кривдника.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Прокурор Янчик О.В. інформувала про кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення, які стосуються теми насильства. На прикладі справ були визначені шляхи запобігання протиправної поведінки, можливості не допустити вчинення правопорушень й уникнути ситуацій, у яких можна стати жертвою насилля.

Складовою зустрічі  був практичний інтерактивний тренінг, проведений доцентом Моцою А.А. Із метою профілактики та запобігання правопорушень серед молоді моделювалися різні можливі ситуації з повсякденного життя студентів, здобувачі освіти намагалися знайти вихід із конфліктної ситуації, вибирали можливі шляхи вирішення конфліктів, навчалися протистояти насильству та попередити правопорушення.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar