Гостьова лекція докторки педагогічних наук, професорки Васютіної Тетяни в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ

21 березня 2024 року для здобувачів педагогічних спеціальностей Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ організували гостьову лекцію Васютіної Тетяни, докторки педагогічних наук, професорки кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Тема гостьової лекції «Дидактичні можливості картографічних посібників для навчання дітей дошкільного віку та молодших школярів» відображає сучасні тенденції розвитку освітніх технологій та підходів до використання наочних матеріалів у навчальному процесі. Лекторка у доступній формі ознайомила учасників про роль онлайн дидактичних матеріалів, е-карт, е-підручників у формуванні екологічної, природничої, громадянської та історичної компетентностей. Тетяна Миколаївна також презентувала інтерфейс, на якому можна переглянути розроблені нею унікальні онлайн дидактичні матеріали, та поінформувала аудиторію про те, як вчителі та учні можуть відкрити електронний кабінет та отримати доступ до е-карт та підручників.

До гостьової онлайн лекції також приєдналися викладачі та студенти Українського державного університету імені М.П. Драгоманова, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Волинського національного університету імені Лесі Українки.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar