У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ стартували «Дні Ракоці»

Щороку, вже за усталою традицією, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ організовує цикл заходів «Дні Ракоці», приурочених до дня народження князя Ракоці, в честь якого названий навчальний заклад. Цього року, «Дні Ракоці» відбудуться в 19-те та триватимуть з 25 по 28 березня.

Реалізація циклу заходів «Дні Ракоці», з огляду на вербну неділю, розпочалася тижнем раніше, з традиційних змагань «Кубок Ракоці», що відбулися в неділю, 17 березня.

У понеділок, 25 березня, відбулася офіційна церемонія відкриття Днів Ракоці. З цієї нагоди керівництво, викладачі та студенти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ поклали квіти шани до кінної статуї Ференца Ракоці ІІ, яка знаходиться в центрі міста Берегове. Святкову атмосферу урочистостей підсилив виступ хору Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, який виконав куруцівську народну пісню «Csínom Palkó», а також виконня мелодій епохи Ракоці на угорському музичному духовому інструменту — тарогато викладачем ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» Імре Голожаі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього присутні поклали вінки до погруддя Ференца Ракоці ІІ та Ілони Зріні, встановленого в будівлі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

У другій половині дня відбудеться вручення почесних відзнак, заснованих навчальним закладом.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English