Міжнародний день бухгалтера у рамках святкування Днів угорської науки

Бухгалтерія — це мистецтво.

Професія, що вимагає таланту і терпіння. Особливий дар бачити за цифрами складний світ економіки у її взаємозв’язках і гармонії.

                                    Йоганнес Штемлер

10 листопада 2021 року кафедра обліку і аудиту ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ спільно із цикловою комісією «Облік і оподаткування» Фахового коледжу ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ креативно відзначили професійне свято – Міжнародний день бухгалтера. Цьогорічне дійство проходило у рамках святкування Днів угорської науки, що сформувало девіз заходу: «Наука – компас для професійного майбутнього».

Програма свята складалася з двох частин: наукової та профорієнтаційної. Спочатку здобувачі освіти виступили у ролях відомих світських діячів, які розпочинали свою кар’єру з роботи бухгалтера або просто цікавилися дослідженнями у сфері обліку. Монологи з минулого й розповіді про сучасні досягнення продемонстрували присутнім цікаві відомості про  Джона Рокфеллера,  О. Генрі, Елвіна Ернста і Артура Янга, Елізабет Арден, Аль Капоне, П’єра Кардена, Аллена Карр, Міка Джаггера й Джанет Джексон, студенти яскраво вжилися у образи тих, кому посміхнулася доля.

Наступним етапом програми заходу була креативна онлайн-гра за допомогою сучасної програми «Mentimeter», яка використовується для проведення миттєвих досліджень із зворотнім зв’язком у режимі реального часу. Фокус опитування полягав у визначенні кількості присутніх, які у майбутньому хочуть працювати у сфері обліку та оподаткування. Виявилося, що абсолютна більшість присутніх студентів прагне працювати бухгалтером або займатися підприємницькою діяльністю. Загалом це свідчить про затребуваність бухгалтерської професії, адже вона полягає не тільки у проведенні фінансового обліку,  а  також є основою для успішної діяльності будь-якої бізнесової справи.

Цікавою складовою програми була професійна бесіда за круглим столом із досвідченими фахівцями у сфері обліку та оподаткування. Почесні гості професійного свята – Ваш Олена Михайлівна, начальник фінансового управління Берегівської РДА, Роман Марія Петрівна, головний бухгалтер КЗ «Берегівський медичний фаховий коледж», Шебештень Едіна Гейзівна, приватний бухгалтер, – ознайомили присутніх із особливостями, перевагами, й труднощами професії обліковця, вони наводили приклади з життєвого досвіду й ділилися цікавими лайфхаками.

На завершення програми здобувачі освіти презентували власні відео-дослідження, які полягали в демонстрації заздалегідь проведених структурованих інтерв’ю з проблемних питань: «Хто такий бухгалтер?», «Чи є майбутнє у бухгалтерській професії?».

Родзинкою святкування Міжнародного дня бухгалтера став короткометражний відеоролик про будні бухгалтерів, підготовлений  групою студентів Фахового коледжу ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ. Публіка вітала авторів бурхливими оплесками.

Вітаємо всіх професіоналів обліку зі святом!

Ви ті, кому можна довіряти, тому бажаємо легкої роботи й працьовитості, терпіння й  невичерпного ентузіазму!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar