На адвентському вінку в центрі Берегова запалили четверту свічку

Цієї неділі берегівчани вчетверте зібралися на головній площі міста, аби разом очікувати на народження Ісуса Христа. Урочистості з нагоди завершення періоду очікування організувала Берегівська реформатська церковна громада в рамках циклу заходів «Спільний Адвент», проведення яких започаткувала Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» сім років тому.

Натовп, що зібрався навколо вінка, виконував вірш Ендре Аді «Різдвяна легенда». Захід зібрав навколо головного передрізвяного атрибуту чимало людей, що лише підсилює розуміння того, що єдність, свято, період очікування, громада і Бог відіграють важливу роль у житті кожного з нас – від малого до великого, від молодшого до старшого покоління.

Слово Боже проповідували представники історичних церков: греко-католицький парох Іштван Мароші та реформатський священик Ференц Тарацкезі. Святкову атмосферу заходу підсилив камерний хор Берегівської реформатської церкви.

Кульмінацією вечора стало запалення свічок на адвентському вінку бетлегемським вогнем.

Четверта неділя Адвенту співпала з Святвечором, тож свято любові зустрічали гучними колядками. Після церемонії запалення свічок присутні взяли участь у святковому богослужінні, яке відбулося у реформатській церкві.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar