Свічка радості засяяла на центральній площі Берегова

17 грудня в дусі спільного очікування Різдва Христового на вінку, встановленому на площі Кошута в Берегові, запалили і третю свічку – символ радості.

Організаторами урочистостей із нагоди третьої неділі Адвенту стали Берегівська греко-католицька церква та Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ).

Учасників заходу привітав голова Берегівського районного осередку ТУКЗ Йосип Шін. На його думку, святкувати разом власне і є справжньою радістю. У нинішніх умовах воєнного конфлікту саме цих митей бракує багатьом сім’ям найбільше. Вважає, що для багатьох дітей найбільшою радістю було б провести свята разом із батьком.

Після урочистих промов студенти греко-католицького гуртожитку імені Елемира Ортутая виконали колядку, притаманну для Великобийганського церковного округу.

Потім відбулося урочисте запалення третьої свічки під супроводом різдвяних колядок у виконанні хору Берегівської української греко-католицької церкви.

У подальшій частині заходу слово взяли представники історичних церков.

Греко-католицький парох, директор гуртожитку ім. Елемира Ортутая Іштван Мароші у своєму виступі згадав про Вифлеєм – місце, де народився Ісус Христос. Назва маленького села означає хліб і дім. Місце, де колись на світ появився хліб життя – сам Ісус Христос. Саме він супроводжує нас по життю, саме він здатний втішити і наповнити серце християнина радістю, яка має велику цінність для кожного з нас.

З подібними словами підбадьорення до присутніх звернулися і настоятель Берегівської римо-католицької церкви Янош Молнар та Берегівський реформатський священник Дюла Черніга, котрі попросили Божого благословення на життя всіх присутніх.

Урочистості завершилися благодійним концертом, що відбувся в неділю у римо-католицькому костелі.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar