Наш рік: Підбиваємо події року із завідувачкою кафедри математики та інформатики Каталіною Кучінка

2023 рік для Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, його структурних підрозділів та для системи угорськомовної освіти Закарпаття загалом виявився непростим через воєнні дії в країні, але водночас і вдалим. Цього разу ми звернулися до завідувачки кафедри математики та інформатики Каталіни Кучінка, аби підсумувати річну діяльність кафедри математики та інформатики.

Розкажіть трохи детальніше: чим жила кафедра впродовж року.

–2023 рік виявився непростим для всіх нас, однак у ньому були і позитивні моменти, про які варто згадати. Радіємо, що минулого навчального року нам вдалося набрати групу першокурсників на спеціальність «Інформатика», а 9 студентам отримали дипломи бакалавра. Ще 4 наших студентів отримали ступінь магістра за спеціальністю «Вчитель математики та інформатики». Більшість наших випускників зараз працюють за фахом. Завдяки успішній вступній кампанії, кількість студентів, які обрали програму підготовки, збільшилася до 42 осіб. Як то кажуть – вік живи – вік учись, тож наші викладачі не перестають удосконалювати свої професійні компетенції. Викладачі кафедри математики та інформатики взяли участь у курсах підвищення кваліфікації та програмах мобільності загальною тривалістю понад 1500 годин.

Цього року ми змогли організувати наші вже традиційні заходи, зокрема Годину кодування, яка відбулася вже в 10-те і надає змогу глибше зануритися у світ програмування. Однак були заходи, які ми провели вперше: це день π, у рамках якого провели цікаві та веселі вікторини, які познайомили студентів із потаємним світом математики.

Які прогнози на наступний рік?

– У нинішній ситуації дуже важко будувати плани на майбутнє, та все ж сподіваємося на краще. Як міцне коріння не сумнівається, що весна прийде, так і ми віримо, що настане пора відродження, і ми зможемо з новими силами почати активно працювати й розвиватися. Сподіваємося, що 2024 рік дасть нам таку можливість.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar