Наші викладачі у Клужі: Erasmus+

З підтримки програми Erasmus+ 21–25 листопада 2022 року троє наших колег відвідали Трансільванський угорський університет „Sapientia” (Румунія) у м. Клуж-Напока (Коложвар).

У програмі мобільності викладачів цього разу узяли участь Ержебет Когут (кафедра біології та хімії), Степан Коложварі (кафедра біології та хімії) та Йосип Молнар (кафедра географії та туризму).

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та Трансільванський угорський університете вже кілька років організовують програми мобільності для студентів, викладачів та адміністративних працівників. Це дає чудову можливість знайомитися, навчатися та обмінюватися знаннями й досвідом.

Викладачі обох закладів регулярно беруть участь у професійних програмах один одного, що є дуже важливим з точки зору поширення природничих знань та популяризації науки.

Окрім програми мобільності, наші колеги провели професійні дискусії з керівниками закладу та координаторами й відповідальними програми “Erasmus+”. Обговорення торкалося можливих напрямків подальшого вдосконалення міжінституційної професійної співпраці, важливості популяризації студентських програм Erasmus+, про які буде оголошено в майбутньому, та усього, що сприяє розвитку та підтримці особистих стосунків.

За час, проведений у Клужі, наші колеги відвідали кафедри університету, ознайомилися з довідковими матеріалами бібліотеки закладу, можливостями обміну журналами та періодичними фаховими виданнями.

Наші колеги також відвідали Ботанічний сад імені Александру Борза в Клужі, щоб сприяти подальшому розвитку Ботанічного саду ім. Йосипа Сікури, заснованого Закарпатським угорським інститутом ім. Ференца Ракоці ІІ.

Програми “Erasmus+” були дуже корисними в індивідуальному професійному розвитку наших колег і студентів та у визначенні можливих подальших напрямків розвитку закладу. Програма реалізується за підтримки Європейського Союзу.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar