Обговорення освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Українська мова і література)»

6-го березня 2024 року відбулася онлайн-зустріч проєктної групи освітньої програми з предметної спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. В обговоренні освітньої програми взяли участь члени проєктної групи (гарант освітньої програми Олександр Кордонець, члени Андреа Певсе і Юдіта Павлович, доценти кафедри філології та Ірина Немеш, здобувачка ІІІ курсу), науково-педагогічні працівники кафедри філології, що забезпечують викладання освітніх компонентів за освітньою програмою, та зовнішні стейкголдери (начальник управління освіти і культури Берегівської міської ради Едіта Бабяк, директор Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута Емеше Желтвай-Веждел, викладачка української мови та літератури Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Агнета Маргітич).

Учасники зустрічі при оновленні освітньої програми спиралися на рекомендації і накази Міністерства освіти і науки України, на відгуки й пропозиції роботодавців, студентів, викладачів, статистичні дані, ситуацію на ринку праці тощо. Домовилися про запровадження нових компетенцій (зокрема соціальних), введення нових дисциплін («Філософські студії», «Ділова українська мова і діловодство в ЗЗСО»), які сприятимуть формуванню додаткових корисних фахових навиків і компетенцій у здобувачів, розглянули можливість розширення переліку вибіркових дисциплін та удосконалення проходження педагогічної практики. Зустріч була продуктивною та результативною.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar