Оголошення – 18-та Закарпатська студентська наукова конференція

Благодійний фонд «ГЕНІУС» та Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ у рамках реалізації партнерської програми «Без кордонів» Національної студентської ради (КНСР), за підтримки Міністерства культури та інновацій Угорщини, програми «Національний талант», Уряду Угорщини, Держсекретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра та Фонду імені Габора Бетлена організовує 18-ту Закарпатську студентську наукову конференцію (ЗСНК). Захід відбувається щовесни до Дня української науки (цього року – 18 травня).

 

ДАТА ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КОНФЕРЕНЦІЇ:

17 травня 2024 року, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, м. Берегове

 

МЕТА ПРОВЕДЕННЯ КОНФЕРЕНЦІЇ:

Першочерговою метою серії конференцій ЗНСК є популяризація угорськомовної професійної самоосвіти серед студентів вищих навчальних закладів Закарпаття та налагодження професійних зв’язків між ними.

18-та ЗНСК організовується у форматі наукового та мистецького форуму для студентів вищих навчальних закладів Карпатського басейну, який допоможе встановити нові наукові та особисті контакти між молодими студентами університетів та науково-дослідними центрами регіону, поглибити вже встановлені зв’язки та сприяти обміну знаннями та досвідом між ними.

 

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА УЧАСТІ У КОНФЕРЕНЦІЇ:

У конференції можуть взяти участь студенти усіх вищих навчальних закладів Карпатського басейну, які здобувають освіту за ОКР «бакалавр» та «магістр».

Заявки на участь у конференції подаються разом із науковою роботою, яка засвідчує факт академічної діяльності студента, що проводиться у рамках самоосвіти. До розгляду приймаються бакалаврські роботи також.

Робоча мова конференції – угорська. Виняток становлять роботи на з іноземних філологічних дисциплін, які можуть бути представлені мовою оригіналу (мовою написання).

Конференція водночас є першим відбірковим (інституційним) заходом, покликаним визначати найкращих серед студентів вищих навчальних закладів Закарпаття, які за результатами роботи конференції матимуть змогу представити свою роботу на 18-ій НСК.

Оргкомітет просить заявників при підготовці доповіді та тез дотримуватися формальних вимог відповідної секції Національної наукової студентської конференції, з якими можна ознайомитися за посиланням https://otdk.hu/otdk/palyamunkak-kovetelmenyei.

 

ТЕМИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

Напрямки роботи секційних засідань конференції стосуватимуться всіх дисциплін, які викладаються у вищих навчальних закладах Закарпаття та розглядають проблеми місцевої угорської спільноти, а саме: сільськогосподарські науки, біологія, фізика, географія, математика; гуманітарні науки, комп’ютерні науки, хімія, економіка, інженерія, мистецтво та мистецькі науки, медицина та охорона здоров’я, педагогіка, психологія, методика навчання та викладання, соціальні науки.

У випадку, якщо учасник має намір подати заявку з роботою на тему, що не належить до зазначених вище галузей, просимо порадитися з організаторами.

 

УМОВИ ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

Для подачі заявки на участь у конференції, необхідно заповнити реєстраційну форму нижче:

https://forms.gle/xq4mD4p2hH7Dpsv88

До реєстраційної форми необхідно додати електронну анотацію доповіді (підписану студентом та науковим керівником), довідку про підтвердження наукової новизни доповіді (відсутність плагіату) та документ, що засвідчує статус студента для всіх авторів доповіді.

Крім того, охочі мають право подавати необхідні документи і на паперових носіях!

Реєстраційну форму можна завантажити з сайту благодійного фонду «ГЕНІУС» або отримати її особисто в офісі Фонду.

Кінцевий термін прийому реєстраційних документів – 9 березня 2024 року, до 10.00 год (за к.ч.).

 

ПОРЯДОК ПОДАЧІ КОНКУРСНИХ РОБІТ:

Завантажити конкурсну роботу неохідно в електронному форматі не пізніше

9 березня 2024 року, до 10.00 год (за к.ч.), або надіслані на електронну адресу genius.kftt@kmf.org.ua або ktdk.info@gmail.com.

Роботи, подані/надіслані пізніше вказаного терміну, не рецензуються та не можуть бути представлені на конференції!

 

ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА КОНКУРСНИХ РОБІТ:

Усі подані роботи проходять рецензування експертною комісією.

Рецензентів та членів журі конференції відбиратимуть за професійної підтримки програми «Без кордонів» Національної студентської ради (КНСР).

Кандидати на участь у конференції отримуватимуть рецензії за мірою їхньої готовності, але не пізніше, ніж за тиждень до початку конференції.

Роботи оцінюватимуть троє рецензентів за бальною системою. Всі студенти візьмуть участь у конференції з оцінками, виставленими опонентами.

Критерії оцінювання робіт та її представлення доступні на сайтах: www.kmf.uz.ua та www.genius-ja.uz.ua.

 

УМОВИ УЧАСТІ У КОНФЕРЕНЦІЇ:

Участь доповідачів у конференції не передбачає сплати реєстраційних зборів чи будь-яких інших внесків.

 

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОДАТКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ:

Благодійний фонд «ГЕНІУС»
Україна, 90202 м. Берегове, пл. Кошута, 6
Тел.: + 380-31-41-4-29-76
Адреса електронної пошти: genius.kftt@kmf.org.ua
Вебсайт: genius-ja.uz.ua

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar