Підсумки ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції “ВПЛИВ ОБЛІКУ ТА ФІНАНСІВ НА РОЗВИТОК ЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ”

15 червня 2022 року відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція  «Вплив обліку та фінансів на розвиток економічних процесів», організована кафедрою обліку і аудиту Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ разом із партнерами. Захід був присвячений 25-річчю Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та спрямований на узагальнення досвіду досліджень впливу обліково-фінансових механізмів на розвиток економічних процесів в умовах дії глобальних чинників, впровадження міжнародних стандартів обліку та фінансової звітності в сучасних умовах.

Основними напрямами роботи конференції були: «Актуальні питання бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту, оподаткування та фінансового моніторингу: стан і тенденції розвитку», «Модифікація фінансових відносин в умовах дії глобальних факторів у контексті інтенсифікації завдань сталого розвитку», «Інноваційний розвиток економіки в умовах реалізації інтеграційних стратегій».

До участі у конференції долучилося 296 учасників: науковці з українських і закордонних закладів вищої освіти (з них: 68 докторів наук, з яких 16 завідувачів кафедр; 130 кандидатів наук), а також докторанти, аспіранти та здобувачі вищої освіти й інші зацікавлені особи. Представлено 95 науково-освітніх і практикуючих установ. 

За участі вітчизняних та зарубіжних дослідників розглянуто комплекс актуальних питань, зокрема: питання бухгалтерського обліку трудових відносин, орендних відносин,  благодійної допомоги та оподаткування бізнесу в умовах воєнного стану; питання організації трудових відносин з працівниками, організаційно-правових засад діяльності банківської системи, питання трансформації підходів до формування місцевих бюджетів та фінансування аграрного сектору в умовах воєнного періоду; питання розвитку бухгалтерського обліку в умовах цифрової економіки та цифрова революція у фінансовому світі, питання аналітичного забезпечення управління підприємством та реалізації внутрішнього контролю, питання оцінки аудиторського ризику та отримання аудиторських доказів; питання методики викладання облікових дисциплін та європейські орієнтири національної професійної освіти бухгалтерів; питання фінансової безпеки страхових компаній та домогосподарств, питання чинників ефективної трансформації інвестиційного сегменту фінансового сектору, питання впливу паливної кризи, COVID-19 на економіку  тощо.

На основі результатів досліджень науковців сформовано збірник матеріалів конференції, в якому учасниками представлено понад 200 тез, а також підготовлено відповідну резолюцію, куди увійшли основні ідеї і пропозиції, запропоновані учасниками заходу.

Хочемо висловити найщирішу вдячність нашим партнерам та керівництву Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ за допомогу і підтримку в роботі щодо проведення ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції у такий  складний час – час війни. Сподіваємося, що наступного разу ми зможемо зустрітися уже особисто та обмінятися професійним досвідом і думками в м. Берегове!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar