Померла Рейпаш Жужанна

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ глибоко вражений смертю Рейпаш Жужанни, колишнього політичного радника Міністерства закордонних справ Угорщини, народного депутата, заступника державного секретаря з питань національної політики Міністерства  державного управління та юстиції Угорщини, першого керівника Державного секретаріату з питань національної політики у 2010-2014 роках.

Рейпаш Жужанна з 2002 по 2010 рік  була головним політичним радником у парламенті(у кабінеті  закордонних справ Фідес)  біля Неймет Жолт, голови Комітету закордонних справ та закордонних угорців. З 2 березня 2015 року по 14 березня 2019 року очолювала Департамент міжнародної та транскордонної діяльності Секретаріату Угорської академії мистецтв.  У березні 2019 повернулася до Міністерства економіки та закордонних справ, де спочатку обіймала посаду керівника Департаменту міжнародних організацій, а потім з листопада 2020 року –  посол, виконуючий обов’язки постійного представника Угорщини в Дунайській комісії. На цій посаді залишилася до смерті.

Рейпаш Жужанна завжди вважала цінним  справу нашого закладу. Ми завжди могли розраховувати на її моральну та активну підтримку, своєю особистою присутністю підняла престиж наших заходів та нашого закладу.

Її відповідальна людська та професійна діяльність, яку вона здійснила заради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ назавжди залишиться в наших серцях. Її пам’ять збережемо з гідністю та повагою.  Нехай тішаться всі, хто знав і любив її!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar