Спільний Адвент у Берегові – Каталін Новак запалила першу свічку

В Берегові історичні церкви, громадські організації та керівники міста уже традиційно спільно реалізовують програми, організовані в період адвентового очікування. За організації ГО “Про Культура Субкарпатіка” та Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ 27 листопада було запалено першу свічку адвентового вінка.

На початку заходу пролунав спів хору інституту Ракоці, потім присутніх привітала Маріанна Поллогі, директор “Про Культура Субкарпатіка”.

«Адвент означає, що люди затихають, чекають світла, чекають ясності. Це особливо актуально сьогодні, коли йде війна, коли навколо нас велика темрява як у переносному, так і в прямому сенсі»

– підкреслила Ілдіко Орос, президент ЗУІ.

Золтан Баб’як, міський голова, пояснив, що багато людей чекають не лише на народження Ісуса, але й на кінець війни. За його словами, виживати щодня можна лише за допомогою молитов.

Степан Черничко, ректор нашого закладу підкреслив, що, мабуть, ніколи ми так не потребували світла, миру і любові, як зараз.

«Я вдома у великій родині, в родині угорців. Я тут не одна, але я принесла любов 15 мільйонів угорців, які щодня з вами духом, вони з вами в болю, нестачі, втратах, позбавленнях, надії та любові. Ми з вами, і ви з нами»

– висловила Каталін Новак, президент Угорщини.

Після цього можна було почути адвентові пісні у виконанні хору інституту, а потім представники історичних церков просили Божого благословення на життя присутніх.

Наприкінці заходу Каталін Новак запалила першу свічку адвентового вінка.

Другу церемонію запалювання свічок організовує мерія міста Берегова та Берегівська римо-католицька парафія.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar