Онлайн-зустріч студентів-фінансистів зі стейкхолдером

18 жовтня 2022 року студенти 1 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (ОП «Фінансова безпека») мали змогу поспілкуватися в онлайн-форматі зі стейкхолдером – заступником директора, начальником бюджетного управління Департаменту фінансів Закарпатської ОВА Боркулеш Наталією Юріївною.

Зустріч була організована в рамках вивчення курсу «Вступ до спеціальності та основи наукових досліджень». Під час зустрічі Н.Ю.Боркулеш розповіла студентам у загальних рисах про специфіку роботи та завдання Департаменту фінансів як самостійного структурного підрозділу Закарпатської обласної державної (військової) адміністрації. Департамент безпосередньо підпорядковується голові облдержадміністрації та підзвітний і підконтрольний Міністерству фінансів України. Департамент складається з 3 управлінь – Бюджетного управління, Управління доходів, регіонального розвитку та програм соціального захисту та Управління фінансів місцевих органів влади та організаційного забезпечення.

Наталія Юріївна розповіла студентам про історичні аспекти створення фінансової служби в Закарпатській області, особливості сучасного етапу децентралізації і реформи адміністративно-бюджетного устрою. Розкрила поняття бюджету, його структури та окреслила загальні проблеми фінансування видатків установ області. Особливий акцент був зроблений на компетентностях, які майбутні фахівці повинні мати для працевлаштування у фінансових структурах органів місцевого самоврядування.

Кафедра обліку і аудиту висловлює щиру вдячність Наталії Юріївні за виділений час та можливість донести студентам актуальні проблеми й особливості роботи Департаменту фінансів в умовах військового стану.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English