Співробітники Благодійного фонду Закарпатського угорського інституту передали Неветленфолівському закладу загальної середньої освіти комп’ютерне обладнання

Благодійний фонд Закарпатського Угорського Інституту спільно з фондом дітей Маріяпоч бере участь у проекті «Інноваційні освітні технології в угорських навчальних закладах Закарпаття».

Мета проекту – допомогти угорським навчальним закладам, вчителям та учням Берегівського району отримати сучасні цифрові знання за допомогою найсучаснішого обладнання. Крім того, надавати навчальним закладам, керівникам закладів та вчителям методичну допомогу під час освітніх заходів, що підтримуються цифровими технологіями, незалежно від того, чи відбувається викладання в традиційному, очному навчанні, чи за онлайн графіком роботи поза аудиторією.

В рамках підтримки тендеру 9 навчальних закладів Берегівського району отримують комп’ютерне обладнання (ноутбуки, проектори, принтери та комп’ ютерні миші). Спонсорами проекту є Фонд Бетлена Габора та Національний фонд співробітництва.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Це обладнання 30 серпня Благодійний фонд Закарпатського угорського інституту передав Неветленфолівському закладу загальної середньої освіти. Тюнде Товт, директор фонду, передала обладнання Андрашу Корпошу, директору школи.

У 2017 році Благодійний фонд започаткував «Підтримку ремонту угорських базових шкіл на Закарпатті» за фінансування Уряду Угорщини та Державного секретаріату національної політики, а також за підтримки Фонду Бетлена Габора.

Наразі успішно завершено або здано ремонт 9 базових шкіл. Сьогодні учні цих закладів можуть продовжувати навчання угорською мовою в сучасних умовах, у навчальних закладах європейського зразка.

Проект базової школи продовжується, наразі роботи проходять у 4 закладах. Цього року розпочався ремонт у Неветленфолівському закладі загальної середньої освіти: найближчим часом відбудеться повний ремонт школи.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Під час візиту, працівники фонду також оглянули заклад, який реконструюється. На огляді були присутні Тюнде Товт, директор фонду, Андраш Корпош та Анджеліка Фуделла, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради. Присутні мали змогу оглянути одне з нижніх крил школи, яке повністю відремонтували, щоб з 1 вересня можна було розпочати заняття, та ще одне крило, яке ще ремонтують.

“У 2017 році наш фонд долучився до проекту «Підтримки ремонту угорських базових шкіл на Закарпатті”, метою якого є повне оновлення навчальних закладів. Йдеться не просто про дрібні ремонти, а про повне оновлення закладу, адже тільки так можна задіяти всі можливості закладів. У цих проектах ми завжди зосереджуємось на внутрішніх архітектурних роботах і не робимо наголосу на зовнішньому, щоб діти могли брати участь у якісній освіті в новому та чистому середовищі”,

– сказала директор фонду Тюнде Товт.

Андраш Корпош додав, що ремонт закладу та отримане комп’ютерне обладнання мають велике значення для їхньої громади, адже таким чином усі майже дві сотні учнів, які сядуть за шкільні парти, зможуть розпочати новий навчальний рік у відповідних, сучасних умовах.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar