Студенти бухгалтерського обліку та фінансів взяли участь у професійному таборі

7-13 серпня 2023 року для студентів Інституту Ракоці, які вивчають економіку, фінанси та бухгалтерський облік, було організовано професійний табір, організований Угорською конференцією ректорів на базі Народного університету в Лакітелек, Угорщина.

Всього в таборі взяло участь 19 осіб. Були присутні студенти програм бакалаврату кафедри обліку і аудиту (програми підготовки «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування») та програми підготовки «Міжнародний облік і оподаткування» (MSc). Крім того, студенти, які навчаються на зовнішньому відділі Університету Ніредьгази в Берегові, студенти та три супроводжуючі викладачі Обліку та оподаткування Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. також брали участь у професійних програмах.

Наш заклад вдячний Генеральному секретарю Золтану Дубечі (Конференція ректорів Угорщини) та його колегам, за співпрацю та за професійну роботу завдяки якому ця програма вперше стала можливою цього року.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Відгуки студентів:

«Як студенти Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. спеціальності «Облік та оподаткування» з 7 по 13 серпня 2023 року ми мали можливість взяти участь в економічному професійному таборі в Лакітелеку за підтримки онференція ректорів Угорщини. До нашої команди з 5 осіб приєдналися студенти факультету обліку та аудиту Іституту Ракоці та студенти Університету Ніредьгази за спеціальністю «Економіка та менеджмент». Всього 16 учнів та 3 викладачі.

У вівторок ми поїхали до Сегеда, де мали можливість познайомитися з культурою та звичаями Сегеда. Однак місто пишається не лише своєю історією чи красивими будівлями, а й пам’ятками, такими як сегедська паприка чи капці.

Четвер розпочався з екскурсії містом Кечкемет. Потім на факультеті економіки Університету Яноша Неймана ми взяли участь у професійній лекції, на якій доктор Вейг Клавдія презентувала лекцію «Угорські фінансові знання», а Хайнал Софія представила лекцію”Оподаткування компаній”. Ці лекції можна описати як цікаві, саморозвиваючі, спонукаючі до роздумів, викладачі висловили дуже цінні поради та думки.

У наш передостанній день ми мали можливість відвідати Національний інститут культури, який багатий мистецтвом та історією. Пізніше ми змогли відвідати виставковий зал Хунгарікум, де познайомилися з усіма вченими, дослідниками, винахідниками та їхніми винаходами, якими може пишатися угорський народ. Хунгарікуми були красиві, ми спробували цікаві ігри, а також мали можливість переглянути два коротких наукових фільми в планетарії, які розповідали про красу небесних світил. Увечері ми теж неозброєним оком бачили падаючі зірки!

Щоранку у нас був сніданок шведський стіл, але в той же час вони дивували нас дуже смачним обідом і вечерею. Ми залишилися повністю задоволені нашим проживанням! Майже щоденне відвідування ігрової кімнати, де ми могли пограти у настільний футбол, більярд, настільний теніс, мало командоутворюючий ефект.

Ми дуже вдячні і Конференції ректорів Угорщини, і нашим викладачам! Цей тиждень був для нас дуже змістовним, спокійним і незабутнім. Окрім відпочинку, ми також змогли отримати професійні знання, за що ми вдячні викладачам Університету Яноша Неймана. Дякую за все, це був вічний досвід!»

Флора Біанка Молнар,
Студентка 2 курсу спеціальності “Облік та оподаткування”
Фаховий коледж ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

«Нам була надана чудова можливість, за яку ми дуже вдячні. Під час нашого перебування там ми були розміщені в гостьовому будинку Народного університету Лакітелек, який оточений красивою сільською місцевістю та традиційними будівлями, забезпечуючи справжню подорож у часі. Ідеальне місце для відпочинку.

Широкий вибір різноманітних програм і курсів дозволив нам глибше пізнати угорську культуру та мистецтво. Спільнота була дружньою та привітною, а викладачі були справді віддані обміну знаннями. Час, проведений у Народному інституті, був справді багатий на нові знання, який приніс у наше життя незабутні моменти та нові знайомства. Досвід підкреслив, що Народний університет Лакітелека – це більше, ніж просто місце навчання. Це спільнота, де люди можуть дізнаватися нове, надихатися та розвиватися разом.

На початку тижня ми відвідали чудове місто Сегед, яке чекало нас з багатою історичною спадщиною та культурними пам’ятками. З нашим привітним гідом ми пройшли повз Сегедський собор і палац Реок. А береги Тиси влітку ніби мали особливу магію. Нас познайомили з такими визначними цікавинками міста, як рибна юшка, яка є однією зі знакових страв міста. Сегедська салямі – це знаменита угорська салямі з міцною паприкою (теж культова страва) або навіть салямі “Pick” . У нашій пам’яті назавжди залишиться образ знаменитих сегедських капців.

У четвер ми відвідали Університет Яноша Неймана в Кечкеметі, незвичайна сучасність якого нас зачарувала, і подальші розробки заплановані та вже в розробці. Ми мали змогу послухати лекції двох чудових викладачів, які не лише можуть знадобитися навіть у повсякденному житті, а й викликали у нас великий інтерес. Можна сміливо сказати, що це один із найприємніших днів.

Термальний басейн “Габріелла”  у Лакітелеку є популярним оздоровчим і спа-центром який надає можливість відпочити, розслабитися та оздоровитися.

У суботу ми відвідали Хунгарікум парк і планетарій, де час зупинився, і нас чекала чудова видовищна вистава. Ввечері ми взяли участь у якісному, незвичному, живому концерті (музичний дует Harcsa Veroniks та Gyémánt Bálint), який вразив усіх своєю унікальністю. Ми дякуємо організаторам за те, що надали нам можливість побачити такий чудовий виступ.

Час, який ми там провели, справді збагатив наше життя, і ми із задоволенням взяли би участь у подібній програмі повторно».

Фанні Грімут і Доріна Шомоді,
Студенти 2 курсу спеціальності “Фінанси”
Кафедра обліку і аудиту Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar