Студенти спеціальності «Туризм» на практичному занятті в рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства»

19 квітня 2023 року студенти третього курсу спеціальності «Туризм» Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ пройшли виробничу практику в рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства». Місцем проходження практики став ресторан «Кулоч» у Косоні, де студенти мали змогу ознайомитися з тонкощами ресторанної справи та протягом дня здобули корисні практичні знання у сфері гостинності.

Команду зустріла привітна господиня ресторану, а також викладачка дисципліни «Організація ресторанного господарства», Енико Шош. Вона пояснила завдання, які студенти повинні будуть виконати протягом практичного дня.

Перша частина дня пройшла на кухні ресторану, де студенти ознайомилися з різними робочими процесами та готували різноманітні страви. Першим завданням було приготування бутербродів, далі салатів, а також дуже привабливої печені з м’яса та піци, які стали частиною фуршету, приготованого студентами. Окрім приготування їжі, вони також навчилися акуратно та естетично подавати її. Після того, як страви були готові, можна було приступити до оформлення фуршету: студенти навчилися зі смаком і гармонійно розставляти столові прилади і страви на столі. Потім викладачка пояснила техніку відкриття і подачі різних напоїв, вина і шампанського, яку студенти мали змогу випробувати. Після спільної роботи студенти із задоволенням смакували страви.

Решту дня під керівництвом викладачки студенти вивчали різні способи складання серветок, а також повинні були накрити стіл на основі меню, яке вони попередньо склали. Це викликало певні труднощі, але всі впоралися із завданням.

Загалом, практичний день був продуктивним і пройшов у гарній атмосфері. Студенти змогли отримати уявлення про красу і труднощі сфери гостинності. Крім того, під керівництвом Енико Шош вони отримали практичні знання, які зможуть застосувати в майбутньому та навіть у своїй професійній діяльності.

Богларка Герив
студентка ІІІ курсу спеціальності «Туризм»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar