Студентська мобільність для здобувачів освіти відділення англійської мови та літератури

З 14 по 21 квітня 2024 року студенти кафедри філології відділення англійської мови та літератури Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь у студентській мобільності в рамках студентської програми «Маковець» в Інституті слов’янської та балтійської філології гуманітарного факультету Будапештського університету ім. Лоранда Етвеша.

В університеті студенти мали можливість послухати лекції відомих викладачів, зокрема, відомої перекладачки, д. ф. н. Вікторії Лебович, д. ф. н. Оксани Ташкович та завідувачки бібліотеки Ержебет Вушковіч. Студенти дізналися про історичні передумови створення університету ім. Лоранда Етвеша, в тому числі про основні принципи підготовки перекладачів. Їх поінформували про курси та програми, які пропонує навчальний заклад у галузі перекладу. Здобувачі отримали інформацію про тонкощі перекладу як професії. Також було наголошено на можливості всім охочим долучитися до літніх перекладацьких таборів. Студенти також відвідали бібліотеку Інституту слов’янської та балтійської філології гуманітарного факультету Будапештського університету ім. Лоранда Етвеша, де свого часу працював науковим співробітником Лоранд Етвеш. Ержебет Вушковіч детально розповіла про сучасний стан бібліотеки, яка надає чудові ресурси для проведення досліджень та написання дисертацій.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Протягом цього часу, окрім лекцій та професійних зустрічей, для студентів були організовані різноманітні культурні заходи. Зокрема, вони відвідали площу Героїв, Музей мистецтв, замок Вайдагуняд та Національний музей.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar