Сучасні інновативні педагогічні методи в закладах дошкільної освіти – Науково-практична конференція для вихователів

2 лютого у Фаховому коледжі ЗУІ ім. Ф. Ракоці відбулася науково-практична конференція «Сучасні інновативні педагогічні методи в закладах дошкільної освіти», у рамках якої студенти 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» представили результати своїх наукових досліджень.

Присутніх привітала голова Комітету з питань дошкільної освіти Ілона Гаврилюк.

«Проведення науково-практичної конференції для вихователів закладів дошкільної освіти для нашого навчального закладу стала традицією, яка дає змогу обмінюватися досвідом, здобувати нові знання та професійно розвиватися»,

– наголосила директорка Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Катерина Шовш.

Після урочистих промов розпочалися пленарні доповіді, на яких учасники конференції дізналися більше про сучасні тренди у сфері освіти. Конференцію модерувала студентка 4-го курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Антонія Туровці.

Першою доповідачкою стала директорка навчального закладу Катерина Шовш, яка проаналізувала методику КЛАНЗА та ознайомила присутніх з її основними аспектами. Під час лекції учасники конференції дізналися, що методику КЛАНЗА почали використовувати в Польщі в 1990 році вихователі та аніматори. Основна мета методики полягає у тому, аби розвинути багатогранність у дітей через рух, музику й танці. Ігри, які пропонує КЛАНЗА, дуже прості та приносять чимало позитивних вражень – серед іншого, методика пропонує дошкільнятам і школярам у легкій формі виконувати завдання, які формують навички з побудови спільноти, розвивають здатність правильно врегулювати конфліктні ситуації, підвищують рівень самосвідомості, розкривають важливість ролей у суспільстві та аналізу проблем, що можуть виникнути впродовж життя.

Потім слово взяла студентка спеціальності «Дошкільна освіта» Рейка Янчі, яка виступила з доповіддю про важливість духовного розвитку дитини. А студентка спеціальності «Дошкільна освіта» Габріелла Дебрей розповіла про роль ігор у виховному процесі. Директорка гімназії ім. Каталін П. Франгепан Андреа Якоб представила переваги програми «Цифрові інтелектуальні ігри для дітей дошкільного віку» (ЦІІДДВ). Згодом студентка спеціальності «Дошкільна освіта» Естер Тоат виступила з доповіддю на тему «Інноваційні педагогічні методи розвитку мовленнєвих навичок дітей дошкільного віку». Потім асистентка Берегівського дошкільного підрозділу гімназії ім. Каталін П. Франгепан Аннабелла Певсе ознайомила студентів із можливостями інтеграції інклюзивної освіти в навчально-виховний процес. Студентка спеціальності «Дошкільна освіта» Вікторія Папп висвітлила роль казки в розвитку емоційного інтелекту дітей. А заступниця директора Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Катерина Кіраль виступила з доповіддю про роль дитячої літератури в розвитку мовленнєвих навичок у дітей дошкільного віку.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У перерві між пленарними засіданнями учасники конференції мали змогу переглянути виставку тек і плакатів, створених на основі матеріалів виробничої практики студентів спеціальності «Дошкільна освіта».

У другій дня сцену знову заповнили лектори, які ознайомили учасників з основними критеріями проведення професійної практики підготовки фахівців у сфері дошкільної освіти, інноваційними методами формування здорового способу життя, методикою фізичного виховання та фізичного розвитку. Крім того, присутні дізналися більше про вплив конфліктів між дітьми дошкільного віку у процесі становлення особистості та про способи розвитку ідентичності дітей засобами масової культури.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці конференції Ілона Гаврилюк підсумувала події дня. Наостанок Катерина Шовш та голова Комітету з питань дошкільної освіти вручили викладачам та студентам-учасникам конференції пам’ятні грамоти.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar