Світ можна пізнати, людину можна виховувати – проф. Петер Товт в інституті ім. Ф. Ракоці ІІ

В рамках програми «Маковец» іноземні та угорські викладачі та студенти університетів/коледжів мають можливість викладати та навчатися в іншому угорському університеті в Карпатському басейні. Метою проекту є створення єдиного простору вищої освіти Карпатського басейну через взаємну мобільність викладачів і студентів угоромовних вищих навчальних закладів на материку та за кордоном.

У рамках програми «Маковец» проф. Петер Тоdт, професор Будапештського технологічного та економічного університету та Університету Яноша Шеє прибув до Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ на кафедру педагогіки та психології. Професор читав лекції студентам спеціальності «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта». Під час курсу студенти отримали уявлення про процес навчального дослідження, основні питання, пов’язані зі створенням гіпотез, практичним виконанням дослідження.

Проф. Петер Товт під час свого виступу наголосив, що світ можна пізнати, що люди можуть бути освіченими, і що майбутні вчителі та дослідники відіграють у всьому цьому особливо важливу роль. Професор також читав лекції викладачам та магістрантам з математики. Під час курсу студенти мали змогу глибше усвідомити методи якісного та кількісного дослідження. Лекції значно полегшили написання студентами наукової роботи.

Під час візиту запрошений професор провів зустріч із викладачами кафедри педагогіки та психології, під час якої допоміг у її роботі фаховою інформацією та пропозиціями. Під час зустрічі також обговорювалася робота Спілки угорських дослідників у галузі виховання та освіти (Hungarian Educational Research Association HERA), оскільки до складу спілки входять працівники кафедри.

Під час програм «Маковец», запрошені професори ознайомилися з функціонуванням та інфраструктурою Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, а також з особливостями угорськомовної вищої освіти на Закарпатті.

Кафедра педагогіки та психології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar