У Берегові відкрилася художня виставка RIT

27 березня в Берегові розпочала роботу групова виставка робіт членів ГО «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва імені Імре Ревеса» (RIT). Виставка відбулася в галереї «Na’Conxypán».

Присутніх привітала голова RIT та кураторка галереї «Na’Conxypán» Агнеш Кулін

«Востаннє весняна експозиція в Берегові відбувалася у 2018 році. Сьогодні ми відроджуємо цю традицію. У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ триває серія заходів «Дні Ракоці», до реалізації якої долучилися, аби вшанувати день народження нашого князя та наголосити на важливості розвитку культури та мистецтва»,

– наголосила вона, а потім представила роботи учасників виставки. За її словами, для виставки було відібрано роботи 23 членів RIT, а також дізналися, що до Товариства приєдналися 2 нових члени. Виставка охоплює твори, виконані як в реалістичному, так і в сюрреалістичному стилі, пронизані духом весни та відродження.

«Живопис і мистецтво – це прояв того, як ми бачимо та сприймаємо навколишній світ. Ми, прості смертні, бачимо, а художники малюють його, залишаючи пам’ять для нащадків»,

– додала до почутого президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос, побажавши членам RІТ подальших успіхів і того, аби експозиція, подібно до попередньої, викликала зацікавлення у сотень відвідувачів.

Після відкриття відвідувачі мали змогу помилуватися унікальними витворами мистецтва та поринути в атмосферу справжньої весни.

Виставка працюватиме до 17 травня в галереї «Na’Conxypán», що в центрі Берегова.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar