У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ вчергове засідала Вчена рада

29 листопада Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела своє чергове засідання.

Засідання відкрив ректор Степан Черничко, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх із порядком денним.

Спершу секретар Вченої ради Олександр Бергхауер прозвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Наступним Вчена рада розглянула питання присвоєння вчених звань викладачам ЗУІ. Учасники зібрання проголосували за присвоєння вченого звання доцента викладачці українського відділення кафедри філології Катерині Маргітич та викладачу кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Василю Тягуру, кандидатури яких висунув проректор із наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор.

Потім гарант освітньої програми Іван Силадій доповів про акредитацію освітніх програм кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти, а завідувач кафедри обліку і аудиту Бачо Роберт – про процес акредитації освітніх програм кафедри. Завідувачка кафедри біології та хімії Ержебет Когут та завідувач кафедри географії та туризму Йосип Молнар прозвітували про хід підготовки до майбутньої акредитації освітніх програм.

Опісля доповідей завідувачів кафедр та гарантів освітніх програм члени ради під головуванням проректора з навчально-методичної роботи ЗУІ Адальберта Раца затвердили внесені до положень ЗУІ зміни та доповнення, а потім заслухали доповідь проректора про новий модуль системи IRIS: електронну відомість обліку успішності (E-ЗВОУ).

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Згодом слово взяв голова Ради із забезпечення якості вищої освіти ЗУІ Імре Сакал, який прозвітував про результати рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників ЗУІ у 2023 році.

Наступним питання порядку денного став моніторинг освітнього процесу в ЗУІ, яке висвітлив завідувач відділу моніторингу освітнього процесу Іван Силадій.

Потім присутні під головуванням проректор із навчально-методичної та господарської роботи ЗУІ Івана Чізмара затвердили план підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону та обговорили проблеми енергозбереження для можливості забезпечення раціональної організації навчального процесу.

У подальшій частині засідання заслухали звіти про результати діяльності структурних підрозділів ЗУІ за 2022/2023 навчальний рік, а саме: видавничого відділу ЗУІ, Медіацентру ім. Ракоці ЗУІ, студентського самоврядування гуртожитку ім. Ф. Келчеї та медичної служба ЗУІ.

Далі члени Вченої ради під головуванням завідувачки кафедри філології Аніко Берегсасі затвердили четвертий номер наукового журналу «Acta Academiae Beregsasiensis, Philologica».

Опісля проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор висунув на обговорення та затвердження питання встановлення еквівалентності документів про освіту, видані працівниці Медіацетру ім. Ракоці ЗУІ Дьєрді Сантов та викладачці кафедри математики та інформатики Еніке Якоб.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Опісля цього розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, свою кваліфікацію підтвердили 43 викладачів 5 кафедр та взяли участь у програмах мобільності. У рамках розгляду порядку денного Вчена рада проголосувала за  затвердження кредитів за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації співробітників ЗУІ.

Наостанок завідувачка кафедри математики та інформатики Каталін Кучінка отримала від керівництва навчального закладу – Ільдіки Орос та Степана Черничка – атестат про присвоєння вченого звання доцента.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar