У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбулися курси з англійської, німецької та української мови

У 21 столітті важливість та необхідність вивчення іноземних мов, а також їх позитивний вплив на наше життя не викликає сумнівів. Адже мова – не лише є необхідною передумовою комунікації, налагодження міжкультурних зв’язків, а й розкриває перед нами нові можливості та дає змогу порозумітися з представниками інших національностей і пізнати їхню культуру. На сьогодні знання принаймні однієї іноземної мови – не лише одна з основних вимог для здобуття вищої освіти, а й стало потребою повсякденного життя.

Навчально-консультаційний центр Закарпатського угорського інститут імені Ференца Ракоці ІІ дотримується цієї ж думки, тож підрозроділ ВНЗ у 2023/2024 навчальному році вкотре забезпечив можливість та створив умови для вивчення мов. Заявки приймалися з 21 серпня по 11 вересня 2023 року в режимі онлайн, шляхом заповнення анкети. На курси записалися 175 осіб, які виявили неабияку зацікавленість у вивченні іноземної мови.

Заняття у рамках мовних курсів відбулися з 7 жовтня 2023 року по 29 лютого 2024 року. Слухачі у рамках 80 годинної програми мали змогу підвищити свій базовий та середній рівень володіння англійською, німецькою, українською та угорською мовами.

Кількісний розподіл слухачів мовних курсів:

Н/п Мова Кількість учасників Рівень Кількість учасників за рівнями Викладач
1. Англійська 74 Початковий 18 Тімея Тор
2. Англійська Середній 27 Катерина Гнатик
3. Англійська Початковий

(для україномовних слухачів)

29 Олександр Островський
4. Німецька 16 Початковий (13) /середній (3) 16 Беата Боднар
5. Українська 38 Початковий 28 Єва Панько-Лейнарт
6. Українська Середній 10
7. Угорська 47 Початковий 33 Катерина Танцар
8. Угорська Середній 14 Віталіна Сабов
    175   175  

Заняття проводилися в малих групах. Всього було сформовано 8 груп, а зі студентами працювали 7 кваліфікованих викладачів. Для викладання іноземних мов пріоритетним є правильний вибір методики, яку наші викладачі підібрали відповідно до мовного рівня слухачів, попередньо оцінивши їх рівень знань.

Заняття проводилися щосуботи.

Після успішного складання усного та письмового іспитів двомовний сертифікат (на українській та угорській мовах) отримали 67 осіб. За результатами іспитів сертифікати на підтвердження знань за мовними критеріями розподілилися наступним чином:

Н/п Мова Кількість учасників, які успішно склали іспит Рівень Кількість учасників за рівнями, які успішно склали іспит Викладач
1. Англійська 26 Початковий 6 Тімея Тор
2. Англійська Середній 12 Катерина Гнатик
3. Англійська Початковий

(для україномовних слухачів)

8 Олександр Островський
4. Німецька 4 Середній 4 Беата Боднар
5. Українська 22 Початковий 11 Єва Панько-Лейнарт
6. Українська Середній 11
7. Угорська 15 Початковий 8 Катерина Танцар
8. Угорська Середній 7 Віталіна Сабов
    67   67  

Церемонія вручення сертифікатів відбулася 25 березня 2024 року в рамках циклу заходів «Дні Ракоці» в актовій залі «Дьор» ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за участі президента інституту Ільдіки Орос та ректора Степана Черничка.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

За відгуками учасників, мовні курси, організовані Навчально-консультаційним центром Закарпатського угорського інститути імені Ференца Ракоці ІІ, є вкрай необхідними та приносять неабияку користь.

Реалізація програми відбулася за підтримки Уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра Угорщини та ЗАТ «Фонд імені Габора Бетлена».

Наталія Вароді,
директорка Навчально-консультаційного центру
ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar