У ЗУІ ім. Ф. Ракоці зі змістовною лекцією виступила Посол Хорватії в Україні

7 березня за ініціативи кафедри історії та суспільних дисциплін Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці до закладу завітала Посол Хорватії в Україні Аніца Джаміч.

Під час свого візиту Посол прочитала лекцію для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, соціальні комунікації та регіональні студії», а співробітники кафедри долучитися до програми запросили всіх охочих.

Присутніх привітала доцент кафедри історії та суспільних дисциплін Маріанна Марусинець, яка опісля вітальної промови представила лекторку.

Після цього посол Аніца Джаміч звернулася до присутніх з вітальним словом і виступила з доповіддю «30 років незалежності Хорватії», в якій представила історію країни, що входила до складу Югославії після Другої світової війни і проголосила незалежність у 1991 році після розпаду держави. У своїй лекції доповідачка не оминула увагою сімейні цінності та патріотичні настрої в Хорватії, звертаючи особливу увагу на роль Хорватії в Європейському Союзі та виклики, які чекають на країну в майбутньому. Наостанок, посол Аніца Джаміч торкнулася теми співпраці між Хорватією та Україною, зокрема, надання політичної, економічної та фінансової допомоги.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці лекції присутні мали змогу поставити свої запитання високоповажній гості.

Користуючись нагодою, кафедра історії та суспільних дисциплін висловлює щиру вдячність Аніці Джаміч за те, що знайшла час, аби завітати до ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та прочитати змістовну лекцію.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English