У ЗУІ майбутні фахівці отримали цінні поради з працевлаштування та посмакували продукцією колишніх студентів ВНЗ

28 квітня в Закарпатському угорському інститут ім. Ференца Ракоці ІІ відбулися одразу два заходи – День кар’єри та Виставка продукції випускників вищого навчального закладу.

Захід проводиться з метою сприяти пошуку роботи та розвивати культуру працевлаштування, проводячи змістовні тренінги про актуальні можливості ринку праці.

Учасників заходу привітав ректор ЗУІ Степан Черничко.

«Коли бачу, що цього навчального року у нашому інституті навчається близько 1300 студентів, і розуміючи, що впродовж останніх років сотні студентів здобули вищу освіту саме в нашому закладі, мене переповнює відчуття гордості. Я пишаюся тим, що станом на 2022/2023 навчальний рік близько 600 наших колишніх студентів працюють у майже 150 державних закладах освіти по всьому Закарпаттю. Для мене це є підтвердженням того, що вчитися, знайти своє місце у цьому світі матиме сенс повсякчас»,

– зазначив він.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після урочистого відкриття захід продовжився низкою цікавих тематичних доповідей. Іштван Гогола виступив з лекцією на тему «Усвідомлене та ефективне планування карєри». Після цього слово взяв Золтан Кармачі, який поділився основними вимогами до написання успішного резюме. Опісля до присутніх звернулася Ірина Надь, яка представила свій досвід у побудові кар’єри. Наступним доповідачем став Василь Сіладі, який розповів про роль іноземної мови у працевлаштуванні на ринку праці. Крістіна Гіаба у своїй доповіді «Про що говорить наш зовнішній вигляд – поради щодо вибору одягу для проходження співбесіди» дала цінні поради стосовно того, який одяг слід вдягати, аби справити приємне враження на роботодавця, а після неї свій життєвий шлях презентувала Зіта Бочкор (Седлакович). На завершення заходу з доповіддю на тему «Планування карєри з філологічною освітою» виступила Катерина Дудич.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Під час виступів колишні студенти ЗУІ представили свої продукти та послуги, які користуються великим попитом: присутні мали змогу скуштувати смачні десерти від Ванесси Балог Керек та Ілдіко Пушкаш, джеми ручної роботи від Жужанни Бабель, запашний мед від Золтана Сюча, домашні вина від Габріелли Росохи Варга. Крім того, око присутніх порадували квіткові композиції Кітті Товт (Бігарі), в’язані гачком іграшки Адріенн Варги, вироби з пряжі Андреї Молнар, прикраси Генріетти Молнар, оздоблені мікро-вишивкою, чудові аксесуари Ілони Кедебец-Гержені, сукні з вишивкою Каталін Седлак та Дьєрдя Барни, в’язані кардигани Естер Седлак. На заході також був представлений асортимент сувенірної крамниці «Donum 4U», яку представив її власник Юрій Ленд’єл. Оглянули вироби ручної роботи Каталін та Іштвана Сомі, в’язані гачком іграшки Адріенн Сарки, вироби з бісеру Іренке Дерцені, вишиті картини та медяники Ренати Вінце-Гечее. А ще – приутні взяли участь у показі мод філіалу Центру професійної підготовки «Еде Егана» в с. Тисапетерфалво.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English