У ЗУІ побував міністр культури та інновацій Угорщини Янош Чак

23 вересня міністр культури та інновацій Угорщини Янош Чак відвідав Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ, де зустрівся з президентом інституту Ільдіко Орос, ректором Степаном Черничком, проректорами Дюлою Фодором, Адальбертом Рацем та Іваном Чізмаром. На зустрічі також були присутні директорка Закарпатського угорського ліцею з угорською мовою навчання Дора Коврей, директор Професійного центру ім. Еде Егана у місті Берегово Іштван Надь та директор гуртожитку Дейнеш Седлак.

У першій половині дня Янош Чак оглянув будівлю інституту, спортивно-оздоровчий центр, гуртожиток ім. Ф. Келчеї, філологічний кампус, музей текстилю ім. Каталін Полоні, зал Естергом, музей мінералів, Бібліотечно-інформаційний центр «Опацої Чере Янош».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього високопосадовець взяв участь у церемонії відкриття навчального року ЗУІ, яка відбулася в реформатській церкві Берегова.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці дня Янош Чак разом з керівництвом інституту відвідав Великодоброньський будинок милосердя «Добрий самаритянин», а також побував у Великодоброньському професійному центрі ім. Еде Егана та Лісовій школі.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English