РЕЗОЛЮЦІЯ XVIII Наукової конференції «Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті»

Організатор конференції: Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, кафедра стрільби та технічних видів спорту.

Співорганізатор конференції: Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, кафедра географії та туризму.

У роботі конференції взяли участь понад 150 учасників з України, Польщі, Литви й Італії, які представляли 27 закладів вищої освіти та наукових організацій.

Основна мета наукової конференції – напрацювання наукових підходів до розв’язання проблем, пов’язаних з методологічною проблемою моделювання складних біотехнічних систем у спорті, фізичному вихованні, туристичній діяльності, руховій активності людини, а також окреслення сучасних технологій інформаційного забезпечення біологічних та біотехнічних систем фізичної активності людини.

Пропозиції учасників конференції за результатами представлених доповідей та загальної дискусії:

  1. Тематика доповідей, склад учасників конференції засвідчила, що питання моделювання та інформаційного забезпечення фізичної активності людини є невичерпним джерелом наукових наративів.
  2. Опублікувати доповіді учасників наукової конференції «Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні та спорті» у збірнику матеріалів конференції, який розмістити в pdf-форматі на сайті Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського і передати для розміщення в репозитарії бібліотеки Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.
  3. Розвивати спільну наукову і освітню діяльність між закладами вищої освіти, науковими установами України і зарубіжних країн, де провадяться дослідження з моделювання та інформаційного забезпечення складних біомеханічних систем, зокрема рухової діяльності людини у взаємодії із зовнішнім середовищем.
  4. Зміцнити зв’язок освіти з науковими дослідженнями, залучати студентів та аспірантів до вирішення наукових проблем, пов’язаних з моделюванням, кінезіологією, інформаційним забезпеченням фізичного виховання і спорту.
  5. Продовжити обмін досвідом і забезпечити можливість ведення дискусій із сучасних проблем моделювання та інформаційного контролю біологічних об’єктів між ученими, які представляють різні ЗВО України і зарубіжних країн.
  6. Популяризувати та дотримуватись усіх норм академічної/дослідницької доброчесності.

голова оргкомітету конференції:
завідувач кафедри стрільби та технічних видів спорту
Львівського державного університету
фізичної культури імені Івана Боберського
проф. Богдан Виноградський

співголова оргкомітету конференції:
проректор з наукової роботи та питань якості освіти
Закарпатського угорського інституту
імені Ференца Ракоці ІІ, м. Берегове
доц. Дюло Фодор

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar