У ЗУІ стартувала 17-та Закарпатська наукова студентська конференція

12 травня Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ) разом із Благодійний фонд «ГЕНІУС» вже в сімнадцяте організовує Закарпатську наукову студентську конференцію (ЗНСК). Захід проводиться у рамках реалізації партнерської програми «Без кордонів» Національної студентської ради (КНСР).

ЗНСК проводиться з метою популяризації професійної самоосвіти студентів вищих навчальних закладів Закарпаття угорською мовою, вибудови комунікативних каналів між молодими дослідниками та їхніми науковими осередками, які функціонують у регіоні, а також поглиблення вже налагоджених контактів між ними.

Присутніх привітала організаторка заходу, доцент ЗУІ, директора благодійного фонду “Геніус” Наталія Вароді.

 

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім слово взяв консул консульства Угорщини в Берегові Пейтер Ердеі, який звернув увагу на важливість освіти та розвитку критичного мислення. «Знання – вклад у майбутнє», – наголосив він.

Ректор ЗУІ Степан Черничко висловив подяку організаторам за проведення конференції та побажав студентам успіхів у навчанні.

Наукова конференція працюватиме у 6 секціях – біологія та хімія, географія та туризм, математика, бухгалтерський облік та аудит, філологія, історія та соціальні дисципліни – за участю 35 доповідачів.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English