У ЗУІ відзначили Всесвітній день туризму

У середу по обіді в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбувся особливий захід. З нагоди Всесвітнього дня туризму в навчальному закладі організували лекцію, вікторину та фотовиставку. У рамках програми учасники мали можливість познайомитися зі світом туризму на прикладі Закарпаття. Організаторами заходу стали кафедра географії та туризму, Фаховий коледж ЗУІ та Туристично-інформаційний центр «Ракоці-тур».

Однією з головних особливостей заходу стала виставка робіт фотоконкурсу, оголошеного кафедрою географії та туризму, під назвою «Європа очима туристів!». Фотороботи приймалися у двох категоріях: перша категорія – «Створена спадщина Європи», друга – «Природна спадщина Європи». Єдиною умовою для участі в конкурсі було те, що представлені фотографії повинні були бути зроблені самими учасниками в одній з європейських країн протягом останніх трьох років (у період з 2020 по 2023 рік). Присутні мали змогу проголосувати за найкращу фотографію в кожній з категорій. Крім того, роботи оцінювало професійне журі, яке спеціальною відзнакою нагородило автора фотографії, що, на їхню думку, є винятковою з професійної точки зору.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Спершу відвідувачі о 13:40 мали змогу оглянути фотовиставку, на якій були представлені різноманітні світлини, на яких зображена приголомшлива краса та культура Європи. Присутніх привітав доцент кафедри Олександр Бергхауер, а потім доцент Аттіла Товт повів учасників заходу стежками цікавої вікторини «10 чудес світу», в якій перемогу здобула Барбара Леньо.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після вікторини учасників привітав проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор, а згодом учасники прослухали дуже цікаву та змістовну доповідь екскурсовода Самуеля Горкаі на тему: «Досвід роботи екскурсоводів на Закарпатті». Під час лекції слухачі не лише дізналися більше про цікаву та корисну роботу екскурсовода, але й збагатилися новими знаннями про багату історію та культурну спадщину регіону.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці програми, в урочистій обстановці, доцент кафедри Еніке Шош та кандидат економічних наук Орошоля Надь вручили переможцям їх заслужені нагороди за підсумками конкурсу. З 13 фотографій приз глядацьких симпатій у категорії «Природна спадщина Європи» отримала робота Фружіни Фогараші «Кукуч». У категорії «Створена спадщина Європи» серце публіки завоювала фотографія Тіффані-Анастасії Фаркаш «Захід сонця античної епохи». Спеціальним призом професійне журі нагородило роботу Кінчев Анну Бергхауер під назвою «По той бік об’єктива».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід покликаний не лише обмінятися знаннями та досвідом, але й підкреслити багатство та цінність туристичної та культурної спадщини Закарпаття. Урочистості стали незабутнім днем для усіх учасників, тому віримо, що в майбутньому подібні заходи проводитимуться і надалі.

Сантов Дьердьі 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar