Відділення української філології організувало різдвяний захід

І цього року не обійшлося без традиційного різдвяного дійства, яке організовує відділення англійської філології спільно з відділенням української філології. Однак цьогорічний захід виявився справді особливим, адже 18 грудня обидва відділення кафедри філології здивували присутніх двома особливими виступами.

Передріздвяні урочистості, організовані відділення української філології, відкрили студенти 1-го курсу, потім на сцену піднялися студенти 2-го курсу і, наостанок, свято завершилося виступом студентів 3-го курсу. Всі студенти підготували надзвичайно насичену та змістовну програму. 

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід відкрили студенти-першокурсники відділення української філології, які з перших же секунд зачарували присутніх вражаючим виступом. Вони підготували цікаву інформацію про традиції слов’янського народу, зокрема про те, що Новий рік насправді вважався весняним святом, символом весняного відродження після довгої зими. Крім того, студенти розповіли про походження назв місяців та історію про те, як козаки влаштовували феєрверки у 18 столітті. Студенти 1-го курсу розважали глядачів яскравими інсценівками та закликали їх взяти участь у невеличкій вікторині, присвяченій стародавнім новорічним традиціям та привітанням слов’ян з Новим роком.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім студенти другого курсу своїм виступом відтворили на сцені магію Різдва Христового. Крім того, що оживили слов’янські традиції Різдва, майбутні україністи виконали відому українську пісню Миколи Дмитровича Леонтовича «Щедрик», а потім влаштували веселу вікторину на знання 24-х різдвяних фільмів, що підсилило веселу атмосферу події.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Завершальним акордом святкування став гумористичний відеоролик, який підготували студенти 3-го курсу, що стало гідним фіналом цієї пам’ятної різдвяної події.

Сантов Д.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar