Відбулися загальні збори Наукового товариства студентів та молодих вчених Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ

13 грудня Наукове товариство студентів та молодих вчених Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провело загальні збори, де директор організації Вільмош Газдаг поділився свіжою та цікавою інформацією. 

Після проголошення вітальної промови, Вільмош Газдаг насамперед прозвітував про результати роботи сторінки Товариства у Фейсбуці. З моменту запуску сторінки в грудні, вона вже привабила 72 підписників і налічує 76 фоловерів. На сторінці переважно розміщується інформація про події академічного життя та грантові можливості, якими активно користується студентська спільнота ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. Показники відвідуваності сторінки динамічно зростають, про що свідчить збільшення охопленості дописів на 85,1% та збільшення прояву активності на 26,5% за останній час.

Позитивні тенденції спостерігаються і в плані зростання кількості учасників. Наразі організація налічує 44 активних члени, 22 з яких є студентами, а решта 22 – викладачами або співробітниками ЗУІ ім. Ф Ракоці ІІ. Вільмош Газдаг доповів, що за минулий рік товариство покинули лише чотири учасники, в тому числі ті, хто закінчив навчання або припили свою діяльність. Важливо зазначити, що, відповідно до внутрішнього рішення Президії товариства, співробітники віком до 40 років автоматично отримують право на членство в товаристві.

Крім того, учасники зібрання обговорили наукову діяльність Товариства та його активну участь у конференціях. Три конференції, серед яких одна міжнародна, одна регіональна та одна кафедральна, підвищили рівень професійного авторитету. Члени товариства взяли активну участь у презентаціях та в роботі конференцій.

Після доповіді Вільмоша Газдага члени одноголосно проголосували за обрання головою Наукового товариства студентів та молодих дослідників Коледжу викладачку відділення української філології Юдіту Павлович головою товариства. Вільмош Газдаг подякував усім членам об’єднання за довіру та побажав новообраній голові успіхів на посаді.

Після цього слово взяла Юдіт Павлович, яка подякувала членам товариства за довіру та поділилася своїми планами на майбутнє, серед найбільш пріоритетних новообрана голова вважає налагодження партнерських відносин із подібними науковими організаціями, збільшення кількості членів товариства, а також організацію науково-просвітницьких лекцій та заходів.

Збори завершилися словами проректора із наукової роботи та питань якості освіти Дюли Фодора.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Сантов Д.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar