Відкриття тижня академічної доброчесності на кафедрі обліку і аудиту

У рамках проведення тижня академічної доброчесності, традиційно організованого кафедрою обліку і аудиту,  5 грудня 2022р. відбулася зустріч студентів магістратури зі студентами 1 курсу.

Захід відкрив завідувач кафедри д.е.н., проф. Бачо Р.Й. У своїй промові він наголосив на важливості академічної доброчесності для успішного навчання та проведення наукових досліджень.

Основними організаторами та ведучими заходу стали студенти магістерської програми «Міжнародний облік та оподаткування» Вірліч Шандор, Маркуш Ноемі, Петричко Ярослав, Талпа Ерік та Хміль Анатолій.

Студенти освітніх програм «Облік і оподаткування» та «Фінансова безпека» бакалаврського рівня мали можливість прослухати презентацію, де було всебічно розглянуто поняття академічної доброчесності, вона супроводжувалася цікавими фактами та прикладами з життя. Студенти дізналися про те, які бувають види плагіату, норми авторського права, фабрикації та фальсифікації. Особливу зацікавленість та жваву дискусію викликав розбір ситуаційних завдань, в якому приймали участь як студенти, так і викладачі кафедри обліку і аудиту. Обговорили питання списування, об’єктивності оцінювання та інші важливі в навчальному процесі питання.

Академічна доброчесність – це основа отримання якісної освіти, дотримання соціальних орієнтирів та набуття важливих фахових і життєвих компетенцій, що формують високий рівень подальшої самореалізації у майбутній обраній професійній діяльності.

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English