Вшанування хоробрих – В Інституті Ракоці вшанували пам’ять учасників революції та визвольної війни 1848 49-их років

1848-49 роки були вирішальними в історії угорців. Невелика група молодих людей вирішила, що зможе змінити ситуацію і вибороти свободу.

Визвольна війна зазнала поразки, але пам’ять про героїв продовжує жити в історії.

Керівництво, викладачі та студенти нашого інституту 15 березня вшанували пам’ять героїв урочистою подією та покладанням вінків.

На початку заходу всі присутні заспівали Гімн, і послухали вірш Шандора Петефі «Національна пісня» у виконанні Йонатана Нодь, студента інституту.

Згодом Йожеф Бачкаї, генеральний консул Угорщини в місті Ужгороді прочитав лист Віктора Орбана, прем’єр-міністра Угорщини:

«Ми, угорці протягом нашої історії багато разів доказали, що можемо сміливо вступити в бій навіть з таким ворогом, який  має перевагу в силі, але, так як і інші народи, ми більше любимо жити в свободі, аніж померти за неї. Протягом десятиліть ми дійсно вірили в те, що в Європі вже не буде війни. Тому в сьогоднішні важкі часи ми ще більше потребуємо духу тієї угорської свободи, що протягом історії вела нас крізь негаразди».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Юрій Чотарі, завідувач Кафедри історії та суспільних дисциплін представив присутнім  головні події революції та визвольної війни 1848-49 років.

Сільвестер Ферку, лаборант Кафедри філології виступив з піснею групи Корморан «Поет повернеться».

По завершенню свята присутні поклали вінки біля пам’ятної дошки Лайоша Кошута.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Курмай Аніта

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English