Здобувачам та викладачам кафедри обліку і аудиту було проведено роз’яснення щодо підозрілих фінансових операцій

Кафедра обліку та аудиту націлена на поширення актуальної інформації та професійних знань студентам. З цією метою організовано зустріч з фахівцем фінансової сфери Річак Катериною, банківський фахівець, представила особливості підозрілих фінансових операцій.

Доповідач детально розповіла про різні схеми шахрайських та обманних дій, які використовують злочинці. У фокусі виступу були приклади, які можуть бути пізнавальними як для фахівців, так і для звичайних людей і студентів.

Акцентувалась увага також на фінансових обмеженнях, введених Національним Банком України. Пані Катерина через цікаві кейси продемонструвала, як намагаються обійти ці обмеження, особливо звертаючи увагу на обмеження у 400 тисяч гривень. В умовах діджиталізації P2P транзакції стають все поширенішими тому доповідач проаналізувала ці операції та звернула увагу на явище квазіготівки, що часто становить виклик для фінансового моніторингу.

Під час виступу розглянуто приклади використання злочинцями соціальної інженерії для організації виводу коштів, дата-фішингу та інших підозрілих фінансових операцій. Пані Катерина висвітлила тіньовий бік онлайн-світу і способи захисту від його негативного вплину.

У останній частині доповіді було акцентовано увагу на способах т.з. заробітку “швидких грошей”, за якими часто криються шахрайські схеми. Учасники мали можливість познайомитися з ознаками, за якими можна визначити обіцянки шахрайського характеру.

Під час події ми доторкнулися до ключових тем, на які повинні звертати увагу як студенти, так і фахівці з фінансів. Кафедра обліку та аудиту продовжує свою роботу у напрямку професійного розвитку та підвищення фінансової грамотності та дякує Річак Катерині за грунтовну та цікаву доповідь, а також професійне спілкування у царині фінансових операцій.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar