Діяльність «Туліпан Танода» представили на Всеукраїнському дитячому конкурсі читців поезії з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі

6 грудня у Києві, у Національній бібліотеці України відбувся Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра».

На початку заходу присутні переглянули відеозапис Танцю Єдності у виконанні учнів Школи Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода». У рамках заходу прозвучав вірш Шандора Петефі «Наприкінці вересня» угорською мовою у виконанні члена Товариства угорців Києва Чаби Бакоша. Після цього глядачі змогли насолодитися творчістю юних вихованців «Тюліпан Танода». Перед публікою виступив і ансамбль цитристів Великобронської початкової школи мистецтв Добронські рози» під керівництвом викладача Катерини Мейсар. Потім на сцену вийшов Мате Балог, який виконав сольну партію на цитрі.

Проєкт «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» привернув особливу увагу Літературного музею імені Петефі, за що Посольство Угорщини в Києві висловило свою подяку. Відеозвернення, надіслані генеральним директором літературно-меморіального музею Сілардом Деметром та його заступником Петрою Терек, були цікавими, інноваційними та спонукальними до роздумів як для української професійної, так і для дитячої аудиторії. Однак кадри з Літературного музею імені Петефі зацікавили не лише малечу, а й усіх присутніх. Лист від Державного секретаря Міністерства культури та інновацій Магдалини Заводян у перекладі на українську мову зачитав співробітник Посольства Угорщини в Києві.

Після заходу, що відбувся в бібліотеці, учасникам заходу Посольство пригостило смачним обідом, а опісля відбулася вечірка з Дідом Морозом, на якій діти отримали багато подарунків.

Аташе з питань освіти та культури Гейзер Анталней Гегедюш Єва висловила подяку школі мистецтв «Туліпан Танода» за співпрацю.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar