ЗУІ взяла участь у Консультації з представниками та представницями національних меншин (спільнот) директорами шкіл, які навчають мовами національних меншин

9 серпня за організації Офісу Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства освіти та науки України, Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті, Парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації відбулися Консультації з представниками та представницями національних меншин (спільнот) директорами шкіл, які навчають мовами національних меншин.

В обговоренні взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків, перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Кудрявець, голова обласної державної адміністрації, начальник обласної військової адміністрації Віктор Микита, директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації Мар’яна Марусинець, а також віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Голова Офісу Ради Європи Олена Литвиненко, які долучилися до заходу у форматі онлайн. Закарпатський угорський інститут ім. Ф. Ракоці ІІ представляли президент Ільдіко Орос та ректор Степан Черничко.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У рамках відкритої дискусії учасники, поміж іншого, обговорили питання забезпечення освітніх прав національних меншин (спільнот). Свої міркування з цього приводу висловили Ільдіко Орос та Степан Черничко, які охарактеризували ситуацію у сфері освітніх питань Закарпаття..

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar