День психічного здоровʼя інституті Ракоці

Закарпатське угорське товариство спеціалістів психічного здоров’я спільно з кафедрою педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ організували 27 квітня, вже  вп’яте День психічного здоров’я.

Присутніх привітала викладач інституту та президент товариства Бергхауер-Олас Емьовке.

«Мета нашого заходу – зайнятися тим, з чим у повсякденному житті ми справді не маємо справи – своєю душею. Коли наше тіло вже вказує на те, що є проблема з нашою душею, це справжня проблема. Цим днем ​​ми хочемо цього запобігти»,

– наголосила вона.

Цьогорічний захід був організований навколо теми «Війна та/або мир» із фотовиставкою, духовними майстернями, психологічними тренінгами, театром чотирьох відчуттів, кіноклубом, ремісничою майстернею та молодіжним служінням.

Вперше студенти мали змогу взяти участь у паралельних майстер-класах, які проводились під керівництвом психологів асоціації за допомогою психолога Психологічної служби інституту та співробітників кафедри.

У зв’язку з проведенням Дня психологічного здоров’я, за давньою традицією, організатори оголосили фотоконкурс. Охочі могли переглянути подані проекти з самого ранку в залі ім. Гроша Арнольда інституту. Перше місце отримала фотографія Маріанни Хімінец під назвою «A Béke Rémálma» (Страх Миру), робота Баньаї Еники «Reméljük, hogy soha» (Надіємось, що ніколи) друге місце, а проект Мілана Раца «Én és a második énem» (Я та моє друге я) отримав третє місце. Переможець спеціального призу, зображення Яко Евеліни «Ima a békéért» (Молитва за мир) набрало найбільше голосів в інтернеті.

Реалізацію програми підтримали уряд Угорщини та фонд Габора Бетлена.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English