Курси кафедри філології користуються популярністю і надалі

 «Знання мов – ключ до мудрості»
Роджер Бекон

З цього навчального року розширено перелік факультативних дисциплін, які пропонує кафедра філології. Відтепер, окрім української, угорської як іноземної, англійської та німецької мов, студенти мають змогу вивчати ще й словацьку мову. Крім того, у рамках факультативних програм студенти четвертого курсу опановуватимуть методику підготовки до єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з англійської та української мови.

Учасники курсів розподілялися на групи відповідно до їхнього мовного рівня. Протягом навчального року загалом 136 студентів записалися на факультативні курси та склали тест на визначення рівня володіння мовою, за результатами якого розпочали або продовжили вивчення обраної мови чи мов за рівнями складності А1, А2 або В1 у 13 окремих групах.

Підтверджені сертифікатом мовні компетенції, набуті у рамках мовних курсів, можна трансформувати у кредити, подавши відповідний сертифікат про завершення курсу. Сертифікат про володіння мовою за рівнем складності А1 відповідає 2 кредитам, за рівнем А2 – 3 кредитам, за рівнем В1 – 4 кредитам, за рівнем В2 – 6 кредитам.

Загалом на курси з підготовки до ЄВІ з англійської та української мов записалося 176 студентів, з них 85 – на англійську мову та 91 – на українську. Заняття розпочалися у 7 групах.

Бажаємо наполегливості в процесі підготовки та отримання сертифікатів про рівень володіння мовою.

Кафедра філології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar