Розпочалися заняття з поглибленим вивченням біології, хімії, географії в організації Благодійного Фонду «Геніус»

На вихідних Благодійний Фонд  «Геніус» вже всьоме організував заняття з біології, хімії та географії для підготовки талановитої молоді до олімпіад. Урочисте відкриття відбулося 3 лютого в Інституті Ракоці. Присутніх привітала Наталія Вароді, директор офісу Благодійного фонду «Геніус».

«У першій половині навчального року завжди займаємося з великою кількістю дітей, адже ми співпрацюємо більш ніж з 1000 учнями. Другий семестр орієнтований на конкретні предмети завдяки викладачам, фахівцям, натхненникам цих вихідних занять, адже вся увага зосереджується на вас і ви маєте змогу готуватися до змагань майже як на індивідуальних уроках. І на олімпіаді зможете зустрітися з ровесниками, у яких схожі інтереси, зможете представляти свої школи на обласних олімпіадах, або олімпіадах Угорщини чи Карпатського басейну»

– наголосила, бажаючи успіху учням.

Др. Ержейбет Когут, завідуюча Кафедри Біології та Хімії ЗУІ, оригінатор програми надала учасникам  технічну інформацію.

Метою занять на вихідних для підтримки молодих талантів є поглиблення природничо-наукових знань учасників, а також підготовка до наступних олімпіад Угорщини:  Змагання з хімії імені Дєрдя Гевеші, Змагання з біології імені Отто Герман і Змагання з географії та геології імені Пала Телекі.

На заняття були запрошені учні-призери (1-10 місце) змагань, організованих Закарпатським Угорськомовним Педагогічним Товариством: Змагання з хімії імені Альберта Сент Дєрді (8-ий клас), Змагання з біології імені Антала Маргіттаї (7-8-ий класи) і Змагання з природознавства і географії (7-8-ий клас). Адже ці діти вже довели свою любов до хімії, біології та географії.

Як в минулих роках, і цього року учні отримали поіменні запрошення. Загалом свій намір взяти участь виявило 16 студентів. На протязі вихідних з молодими талантами займається дев’ять кваліфікованих педагогів.

Оригінатор і відповідальний фахівець програми – Др. Ержейбет Когут, завідуюча Кафедри Біології та Хімії ЗУІ. Її співробітники –  Єва Бак, викладач Кафедри біології та хімії ЗУІ, а також Аннамарія Лінц, викладач Кафедри Географії та Туризму ЗУІ.

Повна програма підготовки до змагань  виконується в Інституті Ракоці та на базі Фахового коледжу ЗУІ у три етапи у наступні вихідні: 3-5 лютого, 10-12 лютого, 24-26 лютого.

Проєкт реалізується за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини і Фонду ім. Габора Бетлена.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar