У ЗУІ відбулися День кар’єри та виставка продукції випускників навчального закладу

17 квітня Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ організував День кар’єри та виставку продукції випускників навчального закладу.

Захід провели з метою сприяння пошуку роботи та розвитку культури працевлаштування, проводячи змістовні тренінги про актуальні можливості на ринку праці.

Учасників заходу привітала директорка Центру організації культурно-масових заходів імені Фодо Шандора Крістіна Молнар.

Потім слово взяв консул Угорщини у Берегові Гергель Тріеб, який зачитав лист-вітання генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаі та керівника дипломатичної місії Консульства Угорщини у Берегові Іштвана Дєбнара. Дипломат наголосив: «Неспокоїй через новини про війну заполонив світ. У ці складні часи реалізація програми або проєкту, де провідна роль відводиться миру, згуртованості, віри у майбутнє, є справжньою віддушиною».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

«Сьогодні – день, коли ті, хто вже обрав професію, зустрічаються з тими, на кого цей вибір ще тільки чекає. Думка Шандора Ременiка відображає сьогодення та стосується кожного з нас: “Ми вирушаємо в дорогу, а душа наша залишається тут, і тишком-нишком ходить попідтинню. Нас розкидає світ, та поки ми будемо далеко, це місто буде там, де ми”. Сьогодні ми є свідками такого усвідомлення»,

– зазначила президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос.

Ректор навчального закладу Степан Черничко до сказаного вище додав, що заклад проходить процедуру акредитації, під час якої підіймалося питання стосовно того, чи підтримує заклад зв’язок з випускниками, з роботодавцями, де працюють колишні студенти, і в який спосіб ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ допомагає нинішнім студентам у виборі майбутньої професії.

«Я з гордістю можу сказати, що сьогоднішній день проводиться саме для цього. Важливість цього заходу полягає не тільки в тому, аби провести час разом, але й у тому, щоб дати натхнення студентам, які збираються захищати свої дипломи, та показати, куди їм рухатися далі»,

– додав він, а потім висловив подяку керівниці відділу сприяння та моніторінгу працевлаштування випускників ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Жужанні Буді за високий рівень організації заходу.

Після урочистих промов пролунала пісня гурту Корморан «Ki szívét osztja szét» («Серце розривається навпіл») у виконанні Яноша Варги, Йоганни Варги та Сільвестра Ферку.

Після церемонії відкриття заходу з доповіддю на тему «Ключ до успішного майбутнього: планування кар’єри у 21 столітті» виступив Крістіан Абрань. Потім виступила Єва Чопак, яка розкрила особливості сфери діяльності інфлюенсерів. А Євгенія Модар поділилася історією свого успіху. Вікторія Ланці намагалася дати відповідь на риторичне питання: сім’я чи кар’єра? Згодом слово взяла Еріка Павлюк (Варцаба), яка представила свій професійний шлях. Останнім спікером дня стала Емьовке Берґгауер-Олас, яка виступила з доповіддю на тему «Я – інтроверт та хочу мати хорошу роботу».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Під час заходу відбулася виставка товарів та послуг колишніх студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. Учасники мали змогу скуштувати смачні десерти від Ванесси Балог Керек та Ільдіко Пушкаш.

Також присутні помилувалися квітковими композиціями Кітті Товт (Бігарі), виробами з пряжі Андреї Молнар, текстильними ляльками Вікторії Папп (майстерня ручної роботи «АртТорі»), чудовими аксесуарами Ілони Кедебец-Гержені, вишитими сукнями Каталін Седлак та Дьєрдя Барни. Крім того, власник сувенірної крамниці «Donum 4U» Юрій Лендєл представив асортимент товарів. Поміж тим, біля стенду Ірини Дерцені-Леваї та Діани Біров, кожен охочий міг розглянути ближче вироби з бісеру, а також картини Дори Надь. Учасники мали змогу відчути себе частиною показу мод, який відбувся за організації Центру професійно-технічної освіти імені Егана Еде в с. Пийтерфолво.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Реалізація програми відбувалася за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра у співпраці із ЗАТ «Фонд імені Габора Бетлена».

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English