Видатний бізнес-консультант Річард Бомонт провів ряд тренінгів зі студентами ЗУІ

На запрошення кафедри обліку і аудиту видатний британський бізнес-консультант Річард Бомонт приїхав з гостьовим візитом в ЗУІ та протягом 27-28 листопада 2023 році провів ряд тренінгів для студентів економічних спеціальностей, а також студентів відділення англійської філології.

Працюючи у Великій Британії, Європі, США та Азії, пан Річард заслужив репутацію всесвітньо визнаного лідера, консультанта з закупівель, тренера, спікера та бізнес-радника з понад 30-річним досвідом роботи в багатьох галузях промисловості. Він пройшов кар’єрний шлях від армійського офіцера до керівника вищої управлінської ланки компанії (MD), від керівника відділу розвитку продуктового напряму до консультанта McKinsey і до тренера, коуча, допомагаючи провідним компаніям підвищувати ефективність їхньої закупівельної діяльності. У 2012-2014 роках обіймав посаду віце-президента з центральних закупівель у Rolls-Royce plc.

Пан Річард поділився зі студентами власним досвідом, розкрив зміст і роль закупівельної функції в компанії. Важливим аспектом тренінгів був фокус на культурних аспектах комунікації в бізнесі, вмінні домовлятися, формуванні навичок командної роботи. Не оминули також тему використання штучного інтелекту в сучасних умовах.

Проведенню тренінгів не завадили навіть сигнали тривоги, під час яких заняття продовжувалися у бомбосховищі. Містер Річард Бомонд вміло тримав увагу аудиторії та залучав кожного учасника до активностей і практичних кейсів, аналізуючи поведінку учасників і даючи можливість переосмислити роль соціально-комунікативних навичок (soft skills) у майбутній професії.

Кафедра обліку та аудиту щиро вдячна пану Річарду Бомонту за візит до установи, а також за можливості подальшої співпраці, яка реалізовуватиметься в рамках Меморандуму, про підписання якого сторони домовилися у найближчій перспективі.

Відгуки студентів-учасників тренінгів:

«Презентація лектора та особисті приклади не тільки зробили заняття цікавим, але й гарантували, що кожен отримав цінні знання про світ бізнес-комунікації та ефективні способи використання штучного інтелекту. Ми всі отримали нові знання, які виходять за рамки традиційного навчання. Пояснення спікера було особливо вражаючим, оскільки воно дало нам інноваційні погляди на те, як правильно інтегрувати інструменти штучного інтелекту в діяльність нашого Інституту, і підкреслило важливість знання культурного фону, необхідного для ведення ділових переговорів, збагативши ним наші знання».

Фодор Тамаш, студент 1 курсу
спец. «Середня освіта (мова та світова література (англійська))»

«Під час виступу спікера ми збагатилися професійними порадами та знаннями, які є невід’ємними складовими успішного підприємця та фінансового експерта. У рамках професійного заняття ми не обмежувалися тільки теоретичними основами: розглянули численні економічні ситуаційні питання, що розширило наші знання. Отримана тут інформація дозволяє нам успішно справлятися з реальними ситуаціями, допомагаючи розвиватися в галузі підприємництва та фінансів».

Барта Сінтія, студентка 1 курсу,
«Облік і оподаткування»

«Для мене презентація була дуже цікавою та змістовною. Мені сподобалося, що лектор наводив приклади з власного життя і ділився з нами своїм досвідом. Ми також виконували цікаві завдання, які підкреслили важливість комунікації та різного культурного фону. Сподіваюся, що матиму можливість відвідати подібні лекції і надалі».

Матей Ангела, студентка 1 курсу
Середня освіта (мова та світова література (англійська))

«На мою думку, презентація, проведена лектором, була чудово структурована, оскільки ми мали змогу спостерігати отриману інформацію на практиці.  Під час занять ми випробували численні ситуаційні ігри, які були спрямовані, передусім, на розвиток наших комунікаційних навичок та вміння вирішувати певні ситуації. І хоча мені особливо подобалася практична спрямованість заняття, я також вважаю важливим зазначити, що ми отримали користь від можливості почути таку презентацію англійською мовою».

Марценюк Елеонора, студентка 4 курсу
«Облік і оподаткування»

«На мій погляд, проведені тренінги стали для нас хорошим досвідом, оскільки під час своїх виступів лектор також проводив різноманітні інтерактивні сесії, що дозволило нам не лише засвоїти обговорювані теми, а й випробувати їх на практиці. Ми чули про цінність, яка не завжди має фінансову складову, але суттєво може вплинути на кінцевий результат. Ми також змогли у практичній вправі випробувати на собі 10 способів переконань у комунікації, про які розповідав лектор, граючі один з одним в інтерактивній грі, і це, на мою думку, було дуже пізнавально. Ми змогли відчути важливість командної роботи та наскільки важливо передавати правильну інформацію. Крім того, лектор пояснив переваги ШІ та використання ChatGPT. Я рада, що така поважна людина змогла приїхати здалека, і ми мали нагоду могли почути його лекції».

Короді Патрісія, студентка 4 курсу
«Облік і оподаткування»

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

«Містер Бомонт говорив про командну роботу. Команди, як динамічні одиниці всередині організацій, виявилися важливими гравцями в перетворенні культурних цінностей у відчутні результати. Підкреслювалася важливість ефективної командної динаміки, адже згуртовані команди не тільки краще адаптуються, але й краще оснащені, щоб скористатися перевагами технології штучного інтелекту (ШІ). Лектор наголосив нам, щоб ми використовували ШІ з розумом. Пан Бомонт підкреслив, що використання штучного інтелекту непогано, але ми завжди повинні пам’ятати, що ШІ ніколи не зможе замінити людей. Його використовують багато студентів на заході, але в нашому Інституті він не такий поширений, як в інших коледжах чи університетах.

Містер Бомонт заохотив нас почати власний бізнес, бути сміливими та подолати всі труднощі, з якими ми стикаємося, тому що життя полягає в подоланні труднощів. А якщо нам це вдасться, це буде величезне досягнення. Якщо ми зазнаємо невдачі, ми можемо почати знову. У нас є все на світі, що ми можемо використати.

Загалом, це була неймовірна лекція. Пан Бомонт заохотив багатьох слідувати своїм мріям і старанно вчитися, щоб отримати знання, необхідні для своїх майбутніх планів».

Рац Мілан, студент 2-го курсу
Середня освіта (мова і світова література (англійська))

«Лекція та практичні завдання пана Річарда Бомонта були захопливими та пізнавальними. Ми отримали уявлення про те, що, у той час, як бухгалтери часто намагаються знаходити рішення детально та точно, він використовував простіші, творчі підходи, які показували проблеми та їх вирішення з нового ракурсу. Завдання пана Бомонта стимулювали нас переглянути деякі ситуації з іншого ракурсу. Наприклад, завдання зі зворотнім підходом до скорочення витрат та переконання партнера у виправданні своїх інтересів були для мене надзвичайно цікавими. Вони показали, що традиційно бачені проблеми можуть мати також інший аспект, який ми раніше не враховували, і що переконання людей може ґрунтуватися не лише на жорстких логічних аргументах, але також на розумінні та збігу інтересів. Приклади пана Бомонта були натхненними, оскільки вони фокусували увагу на те, яку важливу роль відіграє інноваційне та творче мислення у розробці бізнес-стратегій та вирішенні проблем».

Маркуш Ноемі,
студентка 2-го курсу магістратури,
ОП «Міжнародний облік і оподаткування»

«Я глибоко вдячна нашій кафедрі за можливість познайомитися і почути таких поважних людей із неоціненним досвідом, як пан Річард Бомонт. Те, що така успішна людина може поділитися з нами своїми секретами в діловому спілкуванні та житті, безцінно. Головне, що я отримала, це те, що ми можемо бути трохи злими і недосконалими, щоб формувати нові ідеї»

Барта Регіна, студентка 4 курсу
«Облік і оподаткування»

«Мені дуже сподобалось, було дійсно цікаво слухати досвідчену людину, а також дуже сподобався незвичний метод генерування ідей про який ми почули на лекції».

Декань Олександра, студентка 1 курсу
«Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»

«На мою думку, такі заходи допомагають отримати безцінний досвід для студентів різних рівнів освіти та курсів. Можливість поспілкуватися з носієм іноземної мови є шансом випробовувати свої здібності та навички спілкування. Пан Річард продемонстрував вміння працювати з великою кількістю слухачів, тримаючи їхню увагу завжди прикутою до себе. Захід був дуже корисний та цікавий».

Вірліч Шандор,
студент 2-го курсу магістратури,
ОП «Міжнародний облік і оподаткування»

«Мені сподобався підхід до лекції, оскільки раніше я ніколи не була на подібних “тренінгах”, і це був досвід для мене брати участь у заході з виступом носія мови».

Гіді М Петра, студентка 3 курсу
«Облік і оподаткування»

«На мою думку, лекції була дуже цікавими, ми отримали багато цікавої інформації, покращили свої знання англійської мови, а інтерактивні завдання зробили заняття ще більш різноманітними і захопливими».

Вег Б’янка, студентка 1 курсу
«Облік і оподаткування»

«Ми взяли участь в цікавому занятті, яке було наповнене професійними термінами, новими знаннями англійської мови та інтерактивними завданнями».

Лорінц Анна-Марія, студентка 1 курсу
«Облік і оподаткування»

«Для мене лекція була дуже цікавою, оскільки вона стосувалася того, як будувати хороші відносини, і ми також взяли участь в цікавих інтерактивних іграх»

Лорінц Наталія, студентка 3 курсу
«Облік і оподаткування»

«Зустріч була дуже повчальна. Ми мали змогу послухати людину із великим досвідом, дуже сподобалась його лекція, пояснення і те як професійно, розуміючись у своїй справі він зміг привернути нашу увагу».

Соляк Генрієта, студентка 1 курсу
«Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»

«Особисто мене особливо зацікавили завдання, які ми виконали. Вони були дуже активними та допомагали встановлювати контакти серед студентів кафедри».

Мудрова Нколетт, студентка 3 курсу
«Облік і оподаткування»

«Для мене лекції доповідача були дуже освіжаючими. Його стиль викладання був цікавим, а різноманітні завдання виявилися дуже практичними. Особливий акцент був зроблений на комунікації, навичках ведення переговорів та важливості творчого мислення».

Солнокі Петер, студент 4 курсу
«Облік і оподаткування»

Матеріал підготовила:
Н.Н.Пойда-Носик
д.е.н., проф., професор кафедри обліку і аудиту ЗУІ

Особлива вдячність за сприяння у підготовці матеріалу доц. Лізак К.М. та студенту 2 курсу магістратури, координатору кафедри обліку і аудиту Вірлічу Ш.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English